Esports

La temporada d'esquí a Catalunya comença amb força a Masella

La temporada d'esquí d'aquest any a Catalunya ha començat aquest dissabte amb força a Masella, en el municipi d'Alp, a la Cerdanya, amb milers d'esquiadors. És l'arrencada inusual i sense precedents d'una campanya d'hivern a les estacions d'esquí catalanes, ja sigui per la zona on s'ha produït o per les dates que són. Un mes abans del Pont de la Puríssima, els primers esquiadors, milers d'aficionats, han gaudit aquest dissabte de la neu pols de l'estació cerdana. I la Molina, Vallter 2000, Vall de Núria i Coll de Pal ja han anunciat també que posaran les instal·lacions en funcionament abans que no acabi el mes de novembre.

Els responsables de Masella s'han vist desbordats aquest dissabte. Milers d'esquiadors, des de primera hora del matí, han col·lapsat les instal·lacions i els gestors del complex hivernal han hagut de tallar la carretera d'accés a la zona de Coma Oriola i habilitar autobusos llançadora per acostar els esquiadors a les pistes més elevades de l'estació.

Masella ha posat en funcionament quatre remuntadors entre les zones de la Tosa i Coma Oriola, amb 14 pistes obertes al públic entre les cotes 1.900 i 2.500 metres, amb gruixos de neu que oscil·len entre els 30 i els 80 centímetres. Masella ha estat la primera instal·lació de tot els Pirineus d'obrir l'estació al públic.

Aquest bon inici de la temporada, després de les nevades dels últims dies, més la capacitat actual de les instal·lacions hivernals en la producció de neu artificial, fa preveure una bona campanya d'esquí. Els responsables de Masella i la Molina, Xavier Nolla i Josan Anton Font, respectivament, asseguren que, si hi ha neu a les pistes, s'escaparan de la crisi econòmica.

Aquesta temporada que se celebra el centenari de l'esquí a Catalunya, les estacions del Pirineu Oriental afronten la campanya més engrescadora dels últims anys.

Els pròxims

Masella ja ha obert les portes, la Molina es prepara aquests dies per acollir les importants proves de les Copes del Món d'esquí femení, discapacitats i snowboard i, la petita estació de Coll de Pal afronta una temporada d'il·lusió amb la connexió a la Molina i Masella, creant un gran domini esquiable que s'anomena Alp 2500.

Només l'estació de la Molina ha fet inversions en noves instal·lacions, millores, manteniment i neu artificial de més de 1,9 milions d'euros. Entre les dues estacions cerdanes, la Molina i Masella, es vol arribar a la xifra de més de 700.000 esquiadors aquesta temporada.

La Molina i Coll de Pal obriran les instal·lacions abans d'acabar el mes de novembre. Les previsions és posar en funcionament part de les pistes el 29 de novembre però no es descarta que el cap de setmana del 22 de novembre hi hagi una obertura parcial dels equipaments.

Vall de Núria i Vallter 2000 també han anunciat que obriran les seves instal·lacions abans de finalitzar aquest mes.

Pel que fa a les estacions d'esquí nòrdic de la zona, Lles de Cerdanya, Aransa o Guils-Fontanera, no han comunicat les previsions d'obertura de les instal·lacions.

Les estacions d'esquí alpí i nòrdic de Catalunya han invertit aquesta temporada més de 20 milions d'euros. Més de sis milions en la innivació de les pistes i altres dos milions i mig en noves instal·lacions com ara remuntadors. La resta, han estat diners destinats al manteniment i adequació dels serveis ja existents o a la millora dels serveis disponibles. Des de l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí de Muntanya (ACEM), se situa en 2,3 milions d'esquiadors la xifra d'usuaris que es voldria arribar en aquesta temporada que està propera de començar. Aquesta és la quantitat d'esquiadors que ja es va registrar la temporada 2005-2006. Amb tot, cal recordar que l'any passat la xifra d'esquiadors va ser d'1'9 milions. Superar aquesta quantitat serà una bona notícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.