Esports

Entre el pla B i el planter

El Barça se centra en opcions secundàries per a la defensa després de la negativa de Txigrinski, però no descarta el fitxatge de Cesc

Queden quatre dies per a l’inici de la competició oficial (Supercopa espanyola) i menys de tres setmanes perquè arrenqui la Lliga, i el secretari tècnic del Barça, Txiki Begiristain, no havia trigat mai tant com aquest estiu a completar la plantilla. “Tampoc mai n’havia tingut una de tan bona”, reaccionen, com si se’ls hagués trepitjat un ull de poll, des de la cúpula directiva del club. Pep Guardiola ja va avisar fa dos mesos i mig que la plantilla li semblava massa curta per afrontar la defensa del triplet i l’afegitó de les Supercopes i el Mundialet de Clubs, però “la bogeria del mercat, en què tot està caríssim”, ha fet donar a la secretaria tècnica més tombs del previstos per acabar de confeccionar un vestidor ben curt d’efectius.

Primer es va haver de tirar pel dret amb el pla B per al lateral esquerre (Maxwell) després que les negociacions per Filipe Luís entressin en punt mort; després es va assaltar de forma vertiginosa el fitxatge de Zlatan Ibrahimovic quan s’havien fet mans i mànigues per incorporar David Villa, i ara, després de picar l’ullet sense rèdit al migcampista del Liverpool Javier Mascherano i a l’extrem del València Juan Mata –una altra opció B en lloc de l’inabastable Ribéry–, i de no poder seduir el magnat del Xakhtar, Rinat Ajmetov, per incorporar el central Dmitro Txigrinski, el Barça s’enfila per camins secundaris i carrega a la motxilla jugadors del planter, com ara els centrals Muniesa i Fontàs, que s’han guanyat més confiança del tècnic que no pas el nouvingut Henrique.

Jonathan, Thiago i Jeffren es poden entrenar aquesta temporada amb el primer equip i estar preparats per a una eventualitat. La plantilla és molt curta i les opcions al mercat es van esgotant, per bé que la directiva defensa que n’hi ha encara de ben llamineres, com la de Cesc Fàbregas.

El nom del migcampista català de l’Arsenal fa temps que està sobre la taula dels tècnics i se sap de la bona predisposició del jugador a tornar al club en què es va iniciar. “Amb Cesc pot passar de tot”, van assegurar fonts de la cúpula directiva a aquest diari preguntades pel preu prohibitiu de venda que marcaria l’Arsenal. El Barcelona admet que no ha presentat, amb tot, cap oferta formal al club anglès, que ja s’ha desprès aquesta temporada de Kolo Touré i Adebayor i no està gaire per la feina de debilitar més la seva columna vertebral.

Arma electoral
Cesc és un nom que agrada especialment a la directiva, que a part de reforçar la plantilla amb un jugador carismàtic, desactivaria una arma electoral d’altres candidats als pròxims comicis que el tenen emparaulat.
De moment, la secretaria tècnica es concentra a reforçar la defensa amb un central o fins i tot amb un lateral dret suplent, que alliberi Puyol de l’eventual funció de refresc d’Alves. A Víctor Sánchez, un altre que optaria al lloc, se’l pretén cedir al Xerez, però tot i que és una sortida que aconsella Guardiola, com la de Jorquera, Gudjohnsen o Henrique, no es pot donar de baixa ningú per no reduir més la plantilla. El Barça tricampió té prou forats per omplir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.