Esports

Naix el “Xitxarra trail”, circuit de carreres de muntanya de la Serra Mariola

Intervenen en aquest projecte set clubs de l'interior nord d'Alacant i del sud de la demarcació de València

Set clubs de muntanya i centres excursionistes de l'interior nord d'Alacant i del sud de València han presentat el circuit Xitxarra Trail de carreres per muntanya. D'esta manera, Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Beneixama, Bocairent, Cocentaina i Muro, localitats unides per l'antic tren Xitxarra, acolliran set carreres per muntanya que juntes sumen quasi 200 quilòmetres i un desnivell acumulat de vora de 15.000 metres.

La primera de les carreres tindrà lloc el 25 de maig de i serà la Pujada al Montcabrer que organitza el Centre Excursionista d'Alcoi, una competició de 21 quilòmetres i una de les més veteranes de la geografia valenciana, ja que enguany celebra la seua quinzena edició.

El cap de setmana següent, l'1 de juny, es realitzarà la II Cursa per Muntanya de Banyeres de Mariola, organitzada per Trivici Team, que constarà de 24 quilòmetres que transcorren entre les serres de Mariola i de la Fontanella.

El 29 de juny serà el torn per al I Trimuro Trail i el seus 22,3 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, una prova organitzada pel Club Triatló&Trail de Muro.

Després del descans del mes d'agost, Trail&Climb organitza la següent carrera, que tindrà lloc el 7 de setembre a Cocentaina. Així, els participants en el III Trail&Climb Fira de Tots Sants hauran de superar més de 1.700 metres de desnivell en 19 quilòmetres.

El 5 d'octubre se celebrarà la quarta edició de La Solana Trail de Beneixama, un prova ja consolidada al calendari en la que es recorreran poc menys de 30 quilòmetres i que a més també oferirà un altre recorregut més curt.

L'única prova que transcorrerà en la demarcació de València, la I Carrera de Muntanya de Bocairent, està prevista per al 26 d'octubre i portarà els corredors a través de 23km pel parc natural de la Serra Mariola.

Finalment, el circuit Xitxarra Trail finalitzarà el 9 de novembre amb el I Trail Les Caves d'Agres, prova de 29 quilòmetres i més de 3.000 metres de desnivell.

Els participants en aquestes carreres competiran en cinc categories diferents, separades a més en masculines i femenines. Aquestes categories són: Promesa (de 18 a 23 anys), Sènior (entre 24 i 39 anys), Veterans (de 40 a 49 anys) i Máster (de 50 anys en avant). A més, s'establirà la Categoría Absoluta, de la que formaran part tots els participants i que premiarà als corredors més ràpids de tot el circuit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia