Esports

Arriba a Morella “Mediterranean Xtrem”

Una prova que abraça esport, naturalesa, patrimoni i espectacle

Oriol Colome s'imposa en la primera etapa a Morella al trencar totes les previsions i arribar en 7 hores i 35 minuts

L'espectacle dels bikers ja ha arribat a Morella de mà de la “Mediterranean Xtrem”. La primera etapa que ha unit Castelló i la localitat dels Ports, amb un total de 135 quilòmetres i 4000 metres de desnivell, ha estat espectacular i el ciclista de Palamós, Oriol Colome, ha superat tots els registres. El gironí ha completat el recorregut en 7 hores i 34 minuts, gairebé dues hores i mitja menys del temps esperat per l'organització. En segon lloc, a 14 minuts, ha entrat el ciclista de la Vall d'Uixó Xavier Borràs i en tercera posició Joan Compte.

Els primers classificats han trencat l'etapa aviat i han obtingut una bona distància que els ha permès arribar a la meta en solitari. Sobre el quilòmetre cent d'etapa, Colome ha agafat diferències, que li han permès entrar a soles a Morella per a realitzar el recorregut urbà i imposar-se amb claredat. L'etapa partia a les 6.30 del matí, de forma neutralitzada, de la Plaça Major de Castelló, per llançar-se a l'Ermita de la Magdalena. Des d'aquí, els bikers han travessat paratges impressionants, com el Desert de les Palmes, la Serra de la Marmudella, la de Subarra, el Barri d' Anroig o la Muntanya de Santa Àgueda. En total, 135 quilòmetres, que han conclòs amb l'entrada a Morella.

Morella, protagonista

Morella s'ha convertit en la localitat protagonista d'aquesta primera edició de la “Mediterranean Xtrem”. A l'arribada d'ahir, seguirà hui una increïble etapa amb sortida i final a la localitat dels Ports.

Aquesta partirà el dissabte a les 9 del matí de forma neutralitzada, des de la Plaça dels Estudis al Portal de Sant Mateu, seguint l'itinerari Blasco d'Alagó, Marquesa Fuente el Sol, Segura Barreda, El Pilar, Juan Giner, plaça de Sant Miquel, Pujada dels Llavadors. Al Portal de Sant Mateu es farà la sortida llançada i els corredors emprendran una impressionant ascensió per la costa Arrapat i la pujada a l'antic Escorxador (gairebé dos quilòmetres d'un desnivell de més del 20% de mitjana) per recórrer el passeig de l'Albereda i sortir del nucli urbà per Santa Llúcia.

Aquesta etapa, de 62 quilòmetres i un desnivell de 1700 metres, passarà algunes de les sendes recuperades mitjançant el projecte Morella Singletracks, de manera que serà un recorregut amb un gran encant paisatgístic.

En ella, els participants passaran pel naixement del riu Cervol i seguiran el seu curs per arribar fins Vallibona i tornar a la ciutat emmurallada, previ pas per Torremiró. Una prova trencacames duríssima, que de bon segur encantarà als amants de l'enduro. L'arribada dels primers corredors està prevista a les 15.30 h. i l'entrada es farà pel mateix recorregut que el dia anterior.

Diumenge, la cursa sortirà de Morella i conclourà a Peníscola. Cal recordar que hi ha dues modalitats de competició, la Xtrem Biker, que inclou les tres etapes, i la Pro Biker, que es compondrà de l'etapa de hui dissabte i la de diumenge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia