Esports

“La volta a la Mariola” salva l'orografia de Bocairent

La quarta ruta de la iniciativa se centra en els ponts i els aqüeductes de la localitat

Bocairent recuperarà el diumenge 3 de maig la ruta integrada en la tercera edició de “La volta a la Mariola” que va ser ajornada el 21 de març per motius meteorològics. La inscripció és gratuïta i pot formalitzar-se a les oficines de turisme d'Agres, Alcoi, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro; a l'Ajuntament d'Alfafara o a l'adreça electrònica [email protected].

El recorregut per Bocairent arrancarà a les 10.30 hores des de la plaça de l'Ajuntament i compta amb la col·laboració de l'empresa de serveis turístics Lasaria que forma part també de l'associació Serra Mariola. La primera parada serà el pont del Sant Crist amb el seu arc gòtic per a acostar-se posteriorment al de Darrere la Vila, bastit al segle XVI, i considerat en el seu temps com el més alt del Regne de València.

Després, els assistents a “La volta a la Mariola” contemplaran els exemples més recents com el pont del Riberet o el de Sant Blai, entre d'altres. Tot plegat, la visita servirà per comprovar com els habitants de Bocairent han anat creant diferents infraestructures al llarg del temps per fer front a la seua complexa orografia i assegurar-ne, així, el trànsit de persones, de mercaderies i de l'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia