«Ara no és el moment»

Soriano no encapçalarà cap candidatura, però sí que participarà del procés

Assegura que el seu càrrec a Spanair no li permetria compaginar-ho

Creu que les eleccions les hauria de guanyar una opció de perfil continuista

Ferran Soriano no liderarà cap candidatura en les eleccions a la presidència del FC Barcelona perquè, després de molt meditar-ho, ha considerat que les seves responsabilitats professionals com a president de Spanair li ho impedien. Desmentint en tot moment que s'hagués vist pressionat per entorns polítics i econòmics perquè renunciés a encapçalar una opció per dirigir el club blaugrana, sí que va reconèixer que en les últimes setmanes havia escoltat moltes persones que li havien manifestat el seu punt de vista, però que la decisió, que segons va admetre «no ha estat fàcil», l'havia pres «de manera individual». Segons les seves paraules, la càrrega de feina que suposaria compatibilitzar els dos càrrecs en aquests moments és el principal motiu de la seva marxa enrere. «Conec el Barça i Spanair, i sumant-ho tot ara no és un bon moment perquè jo sigui president del Barcelona.» Soriano va afegir que en la seva decisió «ha pesat més l'interès col·lectiu i de país que hi ha darrere Spanair que la il·lusió individual de presidir el Barça».

Ara bé, que no encapçali cap candidatura no significa que Soriano no s'impliqui en les eleccions, perquè sí que ho farà, encara que, en principi, no s'integrarà en cap grup, tot i que no ho va descartar del tot. «Donaré el meu punt de vista dels projectes que s'hi presentin. Intentaré ser un element que sumi i no que divideixi. El president que surti tindrà el meu suport», va afirmar. Soriano va reconèixer que s'havia reunit amb Godall i Ferrer, però no per parlar de qui ocupava posicions en una futura candidatura, sinó per compartir idees sobre el Barça. A tots dos els veu capacitats per presidir el club, ja que «són vàlids, tenen criteri i són honestos».

L'exvicepresident econòmic considera que les eleccions les hauria de guanyar una candidatura continuista, perquè el projecte que es va iniciar el 2003 ha estat un èxit. Va recordar que en la part esportiva Txiki Begiristain «ha fet una feina fabulosa» i va demanar que qui guanyi l'intenti convèncer perquè continuï, que en l'economia el club havia fet una gran transformació i que l'únic que s'havia de canviar era la part institucional. «Havent-ho fet tan bé no té sentit tant de soroll, mocions. Això és el que no ha de continuar», va dir. Sense voler entrar en polèmiques amb Laporta, tampoc quan li van demanar que digués per què creia que el vetava, Soriano creu que al Barça ara li cal una directiva que aglutini bona part de la gent que ha treballat pel club des del 2003. Ell ho anomenava una candidatura «central», que mantingués el projecte dels últims anys però sense les polèmiques institucionals. «Ha de venir una etapa més tranquil·la. El club va bé.»


Confirma que es va reunir amb Godall i Ferrer, però que mai van negociar sobre qui liderava l'equip


Soriano diu que el club ara funciona i que només li cal una junta que no creï tant soroll com l'actual

El seu model de club i l'escepticisme amb els números

Ferran Soriano continua pensant que és compatible presidir el FC Barcelona i tenir una altra ocupació professional, també la de president de Spanair. Com ja havia escrit en el seu llibre, considera que el màxim dirigent del club no ha de ser executiu i que la junta directiva s'hauria d'«assemblar als consells d'administració d'una gran empresa». Per Soriano, el model en què un president va cada dia al club i fitxa jugadors és «caduc». També va mostrar el seu escepticisme sobre l'economia del Barça, ja que una de les coses que va criticar és que després de la moció de censura Laporta canviés tots els executius del club. També va admetre que sense els extraordinaris, el Barça hagués tancat els dos últims exercicis amb pèrdues.

No creu que Sandro Rosell ja sigui el vencedor

Quan li van preguntar si Sandro Rosell ja tenia gairebé les eleccions guanyades després de la seva renúncia a encapçalar una candidatura, Soriano va assegurar que això ho havien de decidir els socis el 13 de juny. «Els socis en aquestes eleccions aniran amb molta cura i no crec que decideixin per una imatge.» Sense citar-lo, també va advertir que, depenent de qui guanyi, referint-se a l'equip de l'exvicepresident esportiu, podria «posar en risc coses que s'han fet bé». Malgrat aquesta petita crítica, el president de Spanair va assegurar que no tenia constància que Sandro Rosell hagués pressionat membres del consell d'administració de la companyia aèria perquè el persuadissin perquè no es presentés a les eleccions a la presidència del Barça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.