Solvència a l'eix de la defensa amb Milito i Márquez

La parella que van formar va fer un partit complet

L'argentí va ser el líder de la defensa i va mostrar la seva contundència

El mexicà va demostrar que encara es pot continuar confiant en ell

Amb Carles Puyol i Gerard Piqué sancionats, el Barça havia d'afrontar el difícil i important partit d'ahir amb una parella de centrals que no havien jugat junts aquesta temporada. Ningú no dubtava de la solvència de Gabi Milito, que des que ha tornat de la seva lesió ha demostrat en cada partit que es pot comptar amb ell, però més por tenien els seguidors sobre el rendiment de Márquez, que no ha trobat la forma durant aquest curs. S'havia apuntat, fins i tot, la possibilitat de fer jugar Touré Yaya com a central, demarcació en què ja va jugar l'ivorià el curs passat en la final de la lliga de campions. Guardiola, però, no tenia dubtes. En la vigília va dir que confiava en el mexicà, i Márquez no el va fer quedar malament. Els dos centrals van fer un partit molt complet en defensa i van acabar abraçant-se al mig del camp una vegada l'àrbitre va xiular el final de l'eliminatòria. Milito i Márquez van estar sempre ben situats i es van mostrar contundents en totes les accions, aturant també el gegant però matusser Bendtner en el joc aeri. De fet, van ser poquíssimes les oportunitats de gol que el Barça va concedir i l'Arsenal només va poder marcar gràcies a una errada de l'àrbitre alemany Wolfgang Stark, que no va veure una clara falta d'Abou Diaby a Milito en la sortida de la pilota que va originar el contraatac dels anglesos culminat pel mateix Niklas Bendtner i amb la participació del ràpid Theo Walcott.

Milito, que va tenir alguna dificultat en la sortida de la pilota, va ser el líder de la defensa durant tot el partit i va deixar molt clar que si Piqué no arriba a temps al partit de dissabte contra el Madrid, el barcelonisme pot estar ben tranquil, perquè el gran defensa que era abans de la greu lesió que va tenir ara fa quasi dos anys en les semifinals de la lliga de campions, ha tornat. Per gust del Barça i també de la selecció argentina, ja que faria bé Diego Armando Maradona d'emportar-se el central al mundial de Sud-àfrica. Allà on estarà Márquez amb Mèxic després de demostrar ahir contra l'Arsenal que encara es pot confiar en ell i que Guardiola té prou potencial en la plantilla per afrontar aquests deu o onze partits que queden per acabar una temporada que pot tornar a ser històrica.

Abidal va tornar a lesionar-se i serà baixa a Madrid

El partit d'ahir només va tenir una notícia negativa, una altra lesió d'Abidal. El lateral francès va rebre l'alta mèdica la setmana passada a Londres després d'haver estat set setmanes allunyat dels terrenys de joc. Abidal va tornar a jugar contra l'Athletic, va fer un gran partit i ahir va continuar com a titular, però va caure lesionat en els primers minuts de la segona part i va haver de ser substituït per Maxwell. Abidal, que va marxar molt enfadat i preocupat del terreny de joc, té una recaiguda: una ruptura de les adherències de la cicatriu a l'adductor de la cama esquerra, i haurà d'estar uns deu dies de baixa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.