Pep Guardiola

Tècnic del FC Barcelona

Guardiola: «Som més agressius que mai»

«Jugar quatre semifinals en cinc anys té molt de mèrit i mostra la salut del club»
«Ara estan més forts. És un equip terrible i molt competitiu. Serà bonic»

Pep Guardiola era ahir un tècnic tremendament feliç. Exultant, fins i tot. I és que a banda de certificar la classificació per a les semifinals de la Champions per segona temporada consecutiva, el preparador blaugrana va destacar la manera en què es va superar l'eliminatòria: «Ha estat molt bonica, amb dos equips que han volgut guanyar sempre. Penso que hem fet un partit molt seriós de Champions, Hem estat molt agressius al darrere i estem terriblement contents, perquè tornem a estar en les semifinals sense perdre cap de les nostres essències, i això és una molt bona notícia i l'hem de disfrutar.» Guardiola va aprofitar per fer un elogi a la trajectòria europea del Barça en les últimes temporades: «Per sobre de tot, vull felicitar la institució, perquè aquesta serà la nostra quarta semifinal en cinc anys. Això té molt de mèrit i deixa clar la bona salut que té aquest club independentment dels jugadors i els entrenadors que hi han passat.» Creu que és especialment meritòria la trajectòria dels seus jugadors aquesta temporada: «Reitero que té molt de mèrit tornar a estar en les semifinals després d'assolir el que hem assolit. Diu molt de l'esforç i la humilitat dels jugadors. Avui ha quedat clar que som més agressius que mai, més intensos que mai, i estic molt content, perquè cada cop queda menys i el nostre gran objectiu és acabar en aquest to.» Va ser prou eloqüent i realista quan se li va preguntar pel clàssic. Diu que fins divendres no vol saber res del Madrid. I ho va argumentar: «Ara no vull pensar en el Madrid. Estar en les semifinals és prou motiu per estar satisfets i disfrutar un parell de dies. Ens toca fer-ho avui i demà. Dijous els donaré festa i divendres començarem a preparar el partit. Ara ens mereixem disfrutar el que hem fet.»

No va escatimar elogis per a Leo Messi. «El que fa cal disfrutar-ho, veure-ho és molt més bonic que explicar-ho», va dir. Però va voler destacar la classe mitjana de l'equip, jugadors no tan decisius com l'argentí, però igual d'importants per a ell: «Hi ha jugadors que saben que no tindran portades, però que són molt generosos sacrificant-se per als altres. Tothom ha vist com ha sortit Maxwell, el tros de jugador que és Márquez i com ha jugat Gabi [Milito] quan fa un any tot era tan diferent per a ell. Insisteixo, és un dia per estar molt content.» De Messi va voler destacar la seva qualitat humana: «Celebro que les coses li surtin bé, perquè s'ho mereix per l'amor que té a aquest joc i el poc desig d'aparèixer en els mitjans i de voler viure tranquil.» Finalment, se li va preguntar per l'Inter. Espera un duel obert i amb una intensitat fora del comú: «Estan més forts que mai. El fet que encadenin quatre o cinc lligues i 30 anys sense guanyar la Champions els fa encara més perillosos. És un equip terrible i molt competitiu. Hauria preferit un altre rival, però serà una eliminatòria molt bonica.» Mourinho segur que pensa el mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.