Pep: «En tindrem prou amb ser nosaltres»

Guardiola demana als seus jugadors que siguin fidels a l'estil i que tractin de disfrutar al màxim

Es mostra confiat de remuntar i agreix al públic el clima d'entusiasme que s'ha generat

Prou contundent es va mostrar Guardiola quan li van preguntar quines eren les seves sensacions. «El meu feeling és d'una felicitat enorme, d'un plaer indescriptible. És el que sento. És un honor i un privilegi tornar a jugar unes semifinals europees perquè no saps si mai més tornaràs a tenir la possibilitat de ser en la final. Jo disfrutaré el partit i el que vull és que els jugadors també ho sentin. La sensació és d'una felicitat molt gran.» En una compareixença més curta del que és habitual –el retard del tècnic blaugrana va fer que gairebé coincidís amb Motta i Mourinho–, Guardiola es va mostrar convençut que l'equip estarà al Bernabéu si és capaç de fer el seu joc: «Els he dit que siguin ells mateixos. Onze paios que corrin molt i que moguin la pilota tan ràpid com sigui possible. La resta no m'importa. Ni l'Inter, ni el gran entrenador que tenen, ni els seus meravellosos jugadors. En tindrem prou amb ser nosaltres en el partit més important que tenim.» Va ser clar quan li van demanar la consigna. «Jugar molt bé a futbol, treballar molt, tenir la pilota, obrir el camp i atacar tant com sigui possible; és tot.» Atesa la insistència dels periodistes italians sobre la frase de Piqué en què assegurava que volia que els jugadors de l'Inter odiessin aquesta professió, el tècnic va apel·lar al sentit comú: «Aquesta professió és collonuda. Si guanyen agafaran un vol a Milà i estaran contents i si perden marxaran tristos, però no odiaran el futbol. Gerard va matissar la frase. Va dir que el que buscarem és donar molt ritme al partit, tractar de remuntar-lo i que ells sentin que els costarà molt. Res més.» I va aconsellar fer un exercici de memòria: «Som un club exemplar també quant a declaracions. Els últims vint mesos han estat un exemple de correcció: les poques vegades que hem perdut i també totes les que hem guanyat.» Preguntat per l'àrbitre va ser diplomàtic: «No em va preocupar a Milà i tampoc em preocupa ara. Si l'ha designat la UEFA és que deu tenir un bon nivell.» Com tampoc va voler buscar polèmica quan li van preguntar per Mourinho. «Tinc una bona relació amb ell, encara que no ens truquem mai perquè no tenim els telèfons», va assegurar abans de repetir el mateix que va dir a Milà: «És el millor.» Va explicar que l'enorgulleix la resposta de l'afició blaugrana i les expectatives que ha generat el partit: «Ells no han d'agrair-nos res. Som nosaltres els que hem de donar-los les gràcies pels vint mesos que fa que són al costat de l'equip.» I amb independència del que passi avui, elogia els seus jugadors: «Són una generació enorme i em fa la sensació que si no passem seran igual d'inoblidables, no només per al club, sinó també per a la gent del futbol. No es juguen l'estatus.» Es va guardar per a ell que volen engrandir aquest estatus jugant una altra final de Champions.

Busquets: «Noto alguna cosa especial»

Abans que Guardiola, va parlar Sergio Busquets. El de Badia va ser un bon termòmetre per valorar l'estat d'ànim que es viu al vestidor blaugrana: «Abans de cada partit, sempre hi ha una gran ambició i molta positivitat, però aquest cop noto alguna cosa especial. Estem desitjant que el partit comenci.» El migcampista, que es juga una plaça en l'onze inicial amb Touré Yaya, va destacar la implicació del públic per fer possible la remuntada: «Tenim la millor afició del món. Penso que la barreja entre els jugadors i l'afició serà molt important per poder remuntar l'eliminatòria.» Diu que l'equip ha «d'elaborar i ser directe a la vegada» i avança que a banda de «controlar l'ansietat» són conscients que serà clau estar molt concentrats contra un Inter que «és molt perillós en el contraatac».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.