Mourinho: «Tenen una obsessió que es diu Bernabéu»

Mourinho creu que la possibilitat de jugar la final europea a Madrid carrega el Barça de tota la pressió

El portuguès s'espolsa el paper de favorit i treu importància a l'ambient que hi hagi al Camp Nou

Han passat només cinc mesos des de l'últim cop que Mourinho va visitar el Camp Nou i en la roda de premsa prèvia es va limitar a reconèixer les virtuts del Barça i a agrair tot el que el club li havia donat en el passat. Ahir, animat pel 3-1 aconseguit a Milà i per la millora del seu equip durant l'últwim mig any, va aterrar en una sala premsa que havia quedat en calma després del discurs prudent i precís de Guardiola i la va sacsejar amb la seva oratòria habitual. «Nosaltres perseguim un somni; el Barça, una obsessió.» Una afirmació que va argumentar al·ludint a la seu de la final: «Aquesta obsessió es diu Madrid, es diu Bernabéu. Jo estava aquí el 1997 i vaig viure la final de copa del Rei al Bernabéu, contra el Betis. Ser-hi amb la bandera catalana i guanyar la final va ser una alegria increïble per a tothom. És l'antimadridisme. No ho critico, suposo que si la final es jugués a Torí, l'obsessió seria de l'Inter.»

Entossudit a acaparar tota l'atenció, però també a carregar la pressió al Barça, Mou es va mostrar cínic a l'hora de valorar tot el rebombori que s'ha generat a Barcelona al voltant d'una possible remuntada: «Em sorprèn tota aquesta història. Per al millor equip del món, quin problema, quin drama és haver de remuntar un 3-1? El futbol està ple d'exemples d'equips que han capgirat eliminatòries. Ho tenen perfectament a l'abast.» El tècnic va intentar treure càrrega emocional a un partit que el Barça afronta amb una comunió perfecta entre plantilla i afició –«és només una semifinal, no una final», va dir–, i va recordar les virtuts del rival: «El Barça és un gran equip, amb grans jugadors, amb una filosofia de fa molts anys i també amb la capacitat d'adaptar-se a situacions diferents.» Un Barça que ja el va alliçonar al Camp Nou en la fase de grups (2-0): «Va ser la roda de premsa més fàcil de la meva vida. El Barça va estar fantàstic i l'Inter, fatal. I cap a casa.» I això que no hi havia Messi. Ahir, el tècnic va bromejar quan li van preguntar pels partits que ell havia jugat contra l'argentí: «Jugar jo contra Messi? Perdria 50-0 i no tocaria pilota.»

Respecte als seus, el portuguès va confirmar que Sneijder jugarà, va enumerar nou dels onze jugadors que alinearà avui –els previsibles: Julio César, Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti, Cambiasso, Sneijder, Milito i Eto'o–, i també va justificar, amb la seva ironia habitual, per què havia viatjat Balotelli: «Stankovic plorava per venir [està sancionat] i li vaig dir: ‘Si véns tu, que vinguin tots'.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.