Ràdios a la graderia

Transistors, ansietats paral·leles, emocions duplicades i el de sempre: tots dos van guanyar

Pels tradicionalistes, va ser nit de transistors; pels més joves, nit de carrusel televisiu, l'únic recurs, d'altra banda, capaç de competir amb la vella narració radiofònica. El Barça, a Sevilla; el Madrid, a casa.

20.00 h.

S'anuncien gairebé en el mateix moment les suplències d'Ibrahimovic i Kaká. Tots dos entrenadors aposten pels jugadors més frescos i fan asseure a la banqueta homes-franquícia de l'estiu passat.

4'. Gol de Leo.

Gran jugada de Maxwell, que assisteix Messi. L'argentí no és un davanter centre, però tant és: va fer un gol de llibre, amb un retall i un xut creuat, imparable per a Palop, la víctima preferida de Leo: li ha marcat vuit gols. Silenci en el Bernabeu. El Real Madrid està perdent la lliga.

16'. Toquero i Bojan.

El davanter basc perd una ocasió d'or per marcar a davant de Casillas. Va caçar la pilota en una sortida del Real Madrid al mig del camp, i se'n va anar sol a enfrontar-se contra Casillas, però Sergio Ramos va arribar just per enviar a córner. En el mateix minut, Bojan, a punt de pescar a l'àrea.

19'. Gol de Cristiano.

I va arribar el trencament del partit al Bernabeu. L'autor, l'àrbitre Muñiz Fernández xiula penal i targeta vermella a Amorebieta per una mà que sembla del tot involuntària. Cristiano converteix la pena màxima. El Barça va ser campió durant un quart d'hora.

27'. Gol de Bojan.

El talentós davanter de Linyola comença a encarrilar la victòria amb un gol, propi de la seva astúcia. Bona jugada del Barça, assistència d'Alves i un refús que aprofita el davanter català, que no perdona en zona de perill.

37'. Messi i Granero.

Després d'una jugada formidable del Barça, Alves centra des de la dreta i Messi connecta a l'àrea petita i la pilota se'n va massa alta. Al Bernabeu, Gorka envia a córner un xut molt fort de Granero.

40'. Gol de Yeste i gran Valdés

Veure per creure, l'Athletic, amb deu homes, construeix una bona jugada al balcó de l'àrea que defineix Yeste amb un xut ras. Empata el Madrid: el Barça campió. En el mateix minut, Víctor Valdés fa la ja habitual aturada magnífica: Luis Fabiano guanya la posició molt a prop de l'àrea petita i afusella al porter català, que fa sortir una mà prodigiosa i envia a córner la pilota.

Mitja part. Barça, campió.

El Barça se'n va al vestidor campió de lliga i sense haver tingut cap ensurt per part de la davantera del Sevilla. El Madrid, al descans té la necessitat de l'enèsima acció heroica.

Inici de les segones parts.

Pellegrini canvia Gago i fa entrar Kakà. Guardiola no fa canvis.

56'. El Barça, contra deu.

Segona targeta groga per a Konko, que, impotent, atura amb falta Bojan quan el català engegava un contraatac perillós. A Madrid, Garnero estavella la pilota al travesser.

61'. Gol de Pedro.

El de sempre, el canari dels gols importants, sentencia el partit al Sánchez Pizjuán amb un xut violent des de fora de l'àrea. El Barça controla totalment el duel.

68'. Descompte Kanouté.

Però el davanter del Sevilla marca en una gran jugada personal.

70'. Gol de Luis Fabiano: 3-2.

S'adorm tota la defensa del Barça, Kanouté fa ràpid una falta cap el brasiler, que s'endinsa en l'àrea i creua el seu xut. Valdés crida per despertar els seus companys.

72'. Marca Higuaín.

Cop de cap de l'argentí, després d'una gran aturada de Gorka, que no havia aparegut, però que defineix amb encert a davant d'un Gorka impotent.

79'. Gol de Ramos.

Jugada personal del lateral. A Sevilla, fora de joc mal xiulat a Abidal.

81'. Gol de Benzema.

El francès firma el quart contra un Athletic ja totalment vençut i, a Sevilla, Pedro està a punt de marcar el quart.

88'. Marcelo, el cinquè.

El brasiler arrodoneix la golejada just quan, al Sánchez Pizjuán, Undiano amonesta a Bojan per una hipotètica simulació. És una targeta que esdevé surrealista.

Finals.

S'abracen els blaugrana després d'una victòria que significa gairebé la lliga. En l'última acció, Bojan envia un xut massa alt. Es respira decepció a Madrid, malgrat la golejada.