Laporta confirma que seran vint i els del planter

Amb Txigrinski i la marxa de Gudjohnsen i Henrique es tanca el grup

Begiristain diu que estan contents amb la plantilla i que recorreran molt al filial

Assumeix que podrien faltar efectius, però «els preus eren escandalosos»

EL MERCAT
«Els preus per alguns jugadors eren tan alts que hem preferit recórrer al planter»
EL PLANTER
«S'adapten molt bé al nostre estil de joc i quan pugen al primer equip ho fan bé»

Al marge de presentar el central ucraïnès Dmitro Txigrinski, el Barcelona va moure el mercat dues vegades més ahir. Una, per cedir el central brasiler Henrique al Racing de Santander. L'altra, per traspassar Eidur Gudjohnsen, amb qui no comptava Pep Guardiola, al Mònaco. El Barça no ingressarà cap quantitat fixa pel seu traspàs. Podrà cobrar un màxim de dos milions d'euros en funció d'una sèrie de variables que dependran del rendiment tant del jugador com del Mònaco els pròxims anys.

Després d'aquests moviments d'última hora, el secretari tècnic, Txiki Begiristain, va donar la plantilla per tancada. En total, seran vint els futbolistes del primer equip, un grup amb pocs efectius si tenim en compte que el Barça podria acabar jugant més partits aquest curs que l'anterior. Begiristain va explicar les dificultats que han tingut aquest estiu per fitxar i va mostrar la seva confiança total en els jugadors del planter per quan facin falta: «És cert que l'entrenador ha dit que la plantilla potser és justa, però també ha dit que confia en el planter. I hi estic d'acord. Vam acabar la final de Roma i també la de la supercopa d'Europa amb vuit jugadors del planter. Els jugadors del planter s'adapten molt bé al nostre estil de joc i quan pugen al primer equip ho fan bé.» Begiristain va avançar que estaran atents al que pugui passar i al mercat d'hivern, tot i reconèixer que no els agrada «participar en aquest mercat» i va explicar per què només s'havien fet tres fitxatges: «Hi ha jugadors pels quals hem fet moviments, però les quantitats han estat tan escandaloses que hem preferit recórrer al planter i estem realment contents de com ha quedat l'equip.» En aquest sentit, el secretari tècnic va reconèixer que havien mostrat interès en la contractació de l'exjugador del Real Madrid, Robinho, però que en cap cas van arribar a fer una oferta al Manchester City: «Tenim una molt bona relació amb aquest club. Hi ha hagut moltes converses i en alguna va sortir el nom de Robinho, però no vam fer cap oferta, perquè no el volen vendre. No té cap sentit, tenint en compte que és el seu jugador franquícia.»

No arribarà Robinho i hi ha hagut menys altes que baixes. Begiristain, però, explicava amb noms que la plantilla no ho notarà: «La sortida de Jorquera no afecta, perquè tornem al model de dos porters. Els minuts de Hleb seran per a Pedro, els de Gudjohnsen, seran per a Jonathan, Tiago, i altres nois del futbol de base. Maxwell tindrà més minuts que Sylvinho i Txigrinski, més que Cáceres. També confiem en la recuperació de Milito. I Ibrahimovic tindrà com a mínim els mateixos minuts que Eto'o.» Al secretari tècnic li van preguntar si no li fa por que arribin les lesions tenint una plantilla tan justa, i va contestar: «Fa uns anys vam tenir quatre lesions importants d'encreuats i vam guanyar la lliga.»

Per acabar, Begiristain va donar explicacions respecte als traspassos que fa el Barça, qüestionat perquè ingressa tan pocs diners (per Gudjohnsen no es guanya cap quantitat fixa i va costar 14 milions d'euros fa tres anys): «No som un club venedor. Guanyant el triplet, si volguéssim fer caixa, la faríem, però traspassem descartats i els altres clubs ho saben. El salari d'aquests jugadors també és important i una dificultat.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.