MUNDIAL SUB'20

Les seleccions europees, llestes per plantar cara al Brasil en el mundial sub-20

El mundial sub-20 ja està en marxa amb el Brasil com a favorit

Alemanya, Anglaterra i Espanya somien trencar el domini americà

En set de les darreres vuit edicions, les seleccions brasilera i argentina han guanyat el mundial sub-20. Ahir va arrencar una altra edició en terres egipcis, amb la principal novetat de l'absència dels argentins, campions en les dues darreres edicions gràcies als gols de Messi el 2005 a Holanda, i d'Agüero el 2007 al Canadà. L'albiceleste, però, va caure sorprenentment cedint pas a dues seleccions que presenten dues generacions encisadores, els uruguaians i els paraguaians, a la sorprenent Veneçuela i al gran favorit de la cita africana, el Brasil, que arriba amb un bloc ple de jugadors que ja són titulars en el torneig brasileirão, com els dos genis del Gremio de Porto Alegre, el creador Mayson i el davanter Douglas Costa, Paulo Henrique (Santos), els davanters Alan Kardec (Vasco da Gama) i Dentinho, que sol ser el company d'atac al Corinthians de Ronaldo. Un grup de joves que ja fa temps que són en l'agenda de clubs europeus. Altres jugadors sud-americans ja han fet el salt, com el paraguaià Hernán Pérez, figura del darrer torneig sud-americà sub-20 i propietat del Vila-real, el davanter uruguaià Abel Fernández (Palerm) i el davanter veneçolà Rondón (Las Palmas). El favorit, però, és el Brasil.

Amagat al mig del calendari i perjudicant seriosament molts clubs que veuen com marxen alguns dels seus joves titulars, com li ha passat a l'Atlético amb Sergio Asenjo, el mundial sub-20 apareix com la gran oportunitat per a les seleccions europees de destronar els conjunts sud-americans. Les seleccions anglesa, alemanya i espanyola presenten blocs competitius, amb molts jugadors amb experiència ja a primera, per la qual cosa figuren en la llista de seleccions que aspiren al títol al costat de les seleccions africanes, sempre a punt per donar la sorpresa amb homes com ara els nigerians Ibrahim Rabiu (Sporting de Portugal), Ighalo (Udinese) i el ghanès Aywe, fill del llegendari Abedi Pelé.

La selecció estatal, amb la baixa del lesionat Bojan, té en la seva plantilla cinc catalans, així com Alberto Botía, murcià propietat del Barça i cedit a l'Sporting de Gijón. Malgrat l'absència del davanter del Barça, la selecció estatal, la darrera europea a guanyar la competició, el 1999, té homes que cal seguir com ara l'exblaugrana Fran Mérida (Arsenal), Asenjo, Parejo i De Marcos.


Tot i la baixa de Bojan Krkic, la selecció estatal, amb cinc catalans, aspira a ser al podi final

ELS CATALANS

Jordi Alba
Club:
València CF
Posició:
Extrem
Nascut a:
L'Hospitalet de Llobregat, 1989
Andreu Fontàs
Club:
FC Barcelona / B. Atlètic
Posició:
Defensa Central
Nascut a:
Banyoles, 1989
Fran Mérida
Club:
Arsenal
Posició:
Mig ofensiu
Nascut a:
Barcelona, 1990
Oriol Romeu
Club:
Barcelona Atlètic
Posició:
Mig defensiu
Nascut a:
Ulldecona, 1991
Dídac Vila
Club:
Espanyol de Barcelona
Posició:
Lateral esquerre
Nascut a:
Mataró, 1989


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.