3a DIVISIÓ

ENQUESTA

L'Hospitalet també lidera les enquestes

Els riberencs, seguits del Reus, són els més elegits per acabar en la fase d'ascens

Individualment, els homes de Vinyals, i ell mateix, acaparen gairebé totes les nominacions

La classificació no enganya. L'Hospitalet és el líder destacat del grup cinquè de tercera divisió, sense haver perdut encara cap partit i havent encaixat només quatre gols, i com no podia ser d'una altra manera, els vint tècnics de la categoria no han dubtat a reconèixer els mèrits del conjunt riberenc, globalment i també individualment, en l'enquesta feta per El 9 Esportiu, com ja és tradicional en els darrers anys, i quan només queda una jornada perquè s'acabi la primera volta.

Els riberencs s'han endut gairebé tots els premis. Són l'únic equip que tots els entrenadors coincideixen a afirmar sense cap excepció (només Miguel López, del Manlleu, assegura que hi haurà alguna variació respecte a la taula actual) que acabarà la temporada situat en fase d'ascens. Un esglaó per sota en aquesta predicció de la que acabarà sent la classificació final, es troben equips com ara el Reus –el segon en discòrdia–, el Santboià i el Manlleu, encara que alguns tècnics no descarten alguna que altra intromissió entre els quatre primers, com la del Prat, el Cornellà (actual quart classificat) i el Llagostera.

Si amb la nominació de màxim favorit a pujar de categoria no n'hi havia prou, l'Hospitalet que entrena Jordi Vinyals també ha estat el més votat en l'apartat d'equip que més bon futbol practica, seguit en aquest mateix ordre del Santboià i l'Amposta.

Vinyals i els joves.

Era d'esperar que Jordi Vinyals, l'entrenador del que ha estat reconegut com el millor equip de tercera, també s'emportés la nominació a millor tècnic de la categoria. De tota manera, l'extècnic del Nàstic, el Terrassa i el Miapuesta Castelldefels, entre d'altres equips, no ha arrasat de la mateixa manera que ho ha fet el seu equip, ja que només ha acaparat sis dels vint vots, que han estat molt repartits. El que sorprèn és que al pòdium hi hagi dos tècnics que tot just han debutat a tercera aquesta temporada, el tècnic del Reus Santi Castillejo (tres vots) i el de l'Amposta Franc Artiga (dos vots), empatat amb el del Prat, Manolo Márquez. Una dada que confirma la bona fornada de tècnics que està donant darrerament el futbol català.

Quatre gols, el millor aval.

No hi ha dubte que Carlos Craviotto està sent el millor porter de la temporada. I és que amb només quatre gols encaixats en divuit jornades, no es podia esperar altra cosa que no fos que el porter de l'Hospi fos proclamat pels tècnics el millor en la seva posició. Toni (el Prat) i Rafa Leva (Santboià), però, també han tingut el seu reconeixement pujant al podi de millors porters. Ara bé, si la porteria ha estat destacada com el principal artífex de la solidesa defensiva de l'Hospi, la seva rereguarda no ha tingut el mateix protagonisme. Aquest se l'han endut David Andreu (Manlleu) i David Sangrà (Reus), que han mantingut una dura pugna per ser el millor defensa, un guardó que s'ha endut el jugador del conjunt osonenc per només un vot. Lucas Viale té el consol d'haver estat reconegut com el millor defensa de l'Hospi.

Empats tècnics al davant.

En l'apartat de millor migcampista i davanter és on hi ha hagut una competència més ferotge, amb jugadors de l'Hospitalet com a implicats. Velamazán, de l'Hospi, i Heredia, del Santboià, amb tres vots cadascun han estat designats els millors migcampistes de la categoria. Un esglaó per sobre dels que els segueixen en la llista, com són Recio (Amposta) i Borja (Reus), que s'han endut dues votacions cadascun.

I pel que fa als davanters, les eleccions han estat més clares, repartint-se el guardó Planagumà (Manlleu) i Jordi Martínez (Hospi) amb sis vots cadascun. I és que els vuit i nou gols que han marcat, respectivament, són unes xifres prou contundents per aspirar a ser el millor artiller de tercera a ulls dels entrenadors, tot i estar lluny de les que tenen els dos màxims golejadors de la categoria, Cirio (13 gols) i Hornuss (12), que contra tot pronòstic només sumen tres vots entre els dos. Els mateixos que reuneix, per exemple, Eloi Fontanella, de l'Hospitalet, que ha estat nominat, com li ha passat a Masqué (Reus), alhora en els apartats de millor migcampista i també de millor davanter. I és que la polivalència i el fet de jugar aferrat a la banda en el cas del jugador roig-i-negre sembla que han influït força en aquestes decisions, sempre a criteri dels diversos parers dels entrenadors.


Els només 4 gols que ha encaixat Craviotto han estat decisius per convertir-lo en el jugador més votat

Els quatre primers al final del 2008 van ser els mateixos al final de curs

Molt pocs entrenadors han apostat que els quatre actuals primers classificats al complet també acabaran en posicions de fase d'ascens a final de curs. Sí que és cert que gairebé tots els tècnics s'han decantat per l'Hospitalet, el Reus i el Santboià, en aquest ordre, però són molt pocs els que auguren que l'actual quart, el Cornellà, es classificarà per jugar les eliminatòries d'ascens. Més aviat es decanten per altres opcions, com la del Manlleu. Els equips que tanquen l'any entre els quatre primers, però, tenen moltes possibilitats d'acabar així a final de curs. Al final del 2008, l'Hospi era primer; l'Espanyol B, segon; el Reus, tercer, i el Santboià, quart. Un cop acabada la temporada, l'únic que va canviar va ser l'ordre, ja que el filial blanc-i-blau va ser campió, el Reus, segon; l'Hospi, tercer, i el Santboià, quart. I fa dos cursos tres dels quatre equips situats en zona de fase d'ascens en acabar l'any 2007 van poder conservar la seva plaça fins a final de curs. Només el Premià va cedir el seu lloc.

RÀNQUING

ENTRENADORS
6 VOTS:
Jordi Vinyals (l'Hospi).
3 VOTS:
Santi Castillejo (Reus).
2 VOTS:
Manolo Márquez (el Prat) i Franc Artiga (Amposta).
1 VOT:
Pedro Dólera (Europa), Oriol Alsina (Llagostera), Roberto Elvira (Vilanova), Francisco Carballo (Blanes), José Antonio Montes (Olesa), Miguel López (Manlleu) i Quim Ayats (Santboià).
PORTERS
8 VOTS:
Craviotto (l'Hospi).
4 VOTS:
Toni Texeira (el Prat).
3 VOTS:
Rafa Leva (Santboià).
2 VOTS:
Moragón (Reus).
1 VOT:
Burgadà (Manlleu), Ivan Portolés (Llagostera) i Manu (Premià).
DEFENSES
4 VOTS:
David Andreu (Manlleu).
3 VOTS:
Sangrà (Reus).
2 VOTS:
Juan Carlos Gimeno (Palamós) i Lucas Viale (l'Hospi).
1 VOT:
Alberto González (Cornellà), Isma (Benavent), Gallego (Santboià), Melo (Premià), Alberto (Castelldefels), Amantini (Castelldefels), Hammouch (l'Hospi), Ferran (Reus) i Charcos (Palamós).
MIGCAMPISTES
3 VOTS:
Heredia (Santboià) i Toni Velamazán (l'Hospi).
2 VOTS:
Recio (Amposta) i Borja (Reus).
1 VOT:
Javi Lara (el Prat), Guillem Cornellà i Vichu (Llagostera), Charly Ruiz (Cornellà), Maik (Manlleu), Eloi Fontanella (l'Hospi), Jaume Durán (Palamós), Cristino (Pobla) i Álvaro i Masqué (Reus).
DAVANTERS
6 VOTS:
Planagumà (Manlleu) i Jordi Martínez (l'Hospi).
2 VOTS:
Hornuss (Palamós) i Eloi Fontanella (l'Hospi).
1 VOT:
Masqué (Reus), Nefta (Europa), Charly Ruiz (Cornellà), Molina (Llagostera) i Cirio (el Prat).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.