Álvaro Vázquez aparca els finals cruels i dóna un triomf de taquicàrdia a l'Espanyol B contra el Benidorm (3-2)

El davanter dóna el triomf a l'Espanyol B quan el drama feia acte de presència (95')

El Benidorm havia aconseguit igualar un duel que perdia 2-0 en el minut 90 de partit

Òscar Perarnau
TÈCNIC DE L'ESPANYOL B
«Feia partits que mereixíem guanyar i avui hem patit però ho hem aconseguit»
«No sé per què en la segona part els jugadors reculen. Ho estem analitzant. Ens sorprèn però és cert que estan massa pendents del resultat i angoixats per assolir el triomf»
J.F. Ferrer, «Rubi»
TÈCNIC DEL BENIDORM
«L'Espanyol ha estat millor en la primera part però si no hem guanyat és perquè no ens han xiulat un penal com una casa amb el 2-2»

Si en el darrer partit a Sant Adrià l'Espanyol B va desaprofitar un 2-0 favorable en el minut 87 contra el Badalona per acabar amb un empat cruel, ahir l'equip blanc-i-blau gairebé repeteix la mateixa pel·lícula. El duel d'ahir contra el Benidorm va ser gairebé un calc. Amb els blanc-i-blaus situats en la zona de promoció de descens i els de Rubi lluitant per ficar el cap en la zona d'ascens, el partit seguia el mateix guió que el matx contra els escapulats. Però llavors va aparèixer un descarat Álvaro Vázquez per canviar el final del film amb un gol de vaselina mil·lèsimes de segon abans del xiulet final. El davanter badaloní, una clara aposta del tècnic del filial, ja que a l'estiu va estar molt a prop de marxar a la Damm i a l'inici de temporada no tenia gaire protagonisme en el juvenil A, va salvar el seu equip d'un empat que els hagués deixat a sis punts de la permanència.

El primer temps va ser del tot dels blanc-i-blaus. En el minut 5, quan encara no s'havia detectat un dominador clar, una jugada iniciada per Javi López pel lateral esquerre va acabar amb la pilota als peus d'Álvaro Vázquez a la frontal, que amb una obertura a l'altra banda va assistir Gabri perquè de xut creuat batés el porter Reguero. El camp feia baixada cap a la porteria del Benidorm. Un gol de cap anul·lat a Luismi per haver rematat una falta en fora de joc va ser el preludi d'una altra acció d'Álvaro Vázquez. El davanter va recollir una assistència al punt de penal de Gabri i tal com venia, amb un toc subtil, la va intentar col·locar a la porteria de vaselina, però el seu xut va topar amb el travesser després de superar el porter. El Benidorm semblava emmanillat pels locals. Només un córner que va acabar amb la pilota al pal després de la rematada de Sabino i un xut llunyà de Luismi Loro van amenaçar la porteria d'un segur Víctor Ibáñez. El parell d'arribades dels visitants no van espantar els locals, que quan faltaven cinc minuts per al descans va fer al segon fabricat pels mateixos que van elaborar el primer. Javi López va assistir Gabri, que després de fer un driblatge, va etzibar un xut potent al pal i el refús no el va desaprofitar Álvaro Vázquez, que des de la frontal la va creuar al pal curt del porter.

En el segon acte l'Espanyol B va sortir a blindar el resultat i rematar el rival amb algun contraatac. Ho va intentar per via de Sielva i Molina, que després de rebre una passada a l'espai van intentar encarar-se al porter un parell de cops però sense encert. Mentre l'Espanyol no sentenciava el partit, Rubi va arriscar amb canvis. El davanter Mariano, espigat, ràpid i hàbil en el moviment entre línies, va aconseguir atemorir la defensa blanc-i-blava. Després d'un intent, el davanter visitant va recollir una pilota a la frontal i va batre Víctor Ibáñez per sota quan faltava un quart. Els fantasmes de l'empat rondaven per Sant Adrià i l'empat va arribar en el darrer minut amb una pilota bombejada que Tito de cap va enviar, malauradament, a la seva pròpia porteria.

El drama es podia percebre a les cares dels jugadors locals. Més quan l'àrbitre va passar per alt un topada a l'interior de l'àrea local que hauria pogut ser penal. Però una pilota agònica que no va encertar a refusar Bardal, la va caçar Álvaro Vázquez per col·locar-la de vaselina per sobre del porter per donar a l'Espanyol B un triomf cinc jornades després i aconseguir el novè partit consecutiu sense perdre. La celebració del golejador, pitxitxi ja de l'equip juntament amb Gabri, va ser apoteòsica, de les mateixes dimensions que la taquicàrdia que hi va haver a la graderia en els minuts finals.

ESPANYOL B
3
BENIDORM
2
ESPANYOL B:
Víctor Ibáñez, Brachi (Aitor, 65'), Tito, Jordi Amat, Javi López, Juanjo, Molina, Sielva, Luismi (Max, 78'), Álvaro Vázquez i Gabri (Lucas Porcar, 88').
BENIDORM:
Reguero, Peque, Bardal, Ayala (Javi Moreno, 82'), Amantegui, Chupe, Mikel Martins, Ocaña (Mariano, 65'), Coto (Samuel, 46'), Luismi Loro i Sabino.
1-0 (5') Gabri. 2-0 (39') Álvaro Vázquez. 2-1 (75') Mariano. 2-2 (90') Tito, en pròpia porteria. 3-2 (95') Álvaro Vázquez.
Prieto Iglesias (col·legi navarrès).
Als locals Brachi, Juanjo, Álvaro Vázquez, i Aitor; i als visitants Bardal, Ayala, Coto, Ocaña, Sabino i Chipe.