Tres duels directes de la zona alta i quatre de la baixa en la jornada d'avui

La igualtat que ha governat la tercera durant tot el curs algun dia haurà de deixar pas a la felicitat d'uns i a la tristor dels altre. Llei de vida. Quan només queden 18 punts per disputar, ha arribat, ara definitivament, l'hora de serrar les dents, perquè un error, un mal dia, pot fer anar en orris el treball de tot un any, més encara en la jornada dels extrems que avui es disputa, un dia en què no hi haurà cap duel entre un equip de la part alta i un de la zona baixa. Ben al contrari, els gallets contra els gallets en busca del cel de la fase d'ascens i els dèbils enfront dels dèbils, amb l'únic objectiu d'allunyar-se d'un pou que mira cap a la primera catalana.

2+5 en el pilot.

Encara avui, set equips es mantenen amb opcions de participar en la fase d'ascens. Dins d'aquesta lluita aferrissada, però, hi ha dues batalles paral·leles: la que mantenen l'Hospi i el Reus, per la primera posició i tots els avantatges que aquesta atorga, i la dels cinc següents pel tercer i el quart lloc. Precisament l'equip que pitjor ho té, el Manlleu, rep avui un Hospi que, tot i haver-se assegurat ja la presència a la fase somiada, sortirà al camp per anar a totes i mantenir, com a mínim, l'avantatge de cinc punts que té respecte del Reus, que rep un Cornellà, el cinquè, que en cas de triomf tindria opcions de dormir entre els quatre primers. I és que l'altre duel de la zona és, ni més ni menys, un derbi del Baix Llobregat entre el tercer i el quart, el Prat contra el Santboià, en què hi haurà en joc tant els tres punts com la diferència de gols, un aspecte que de ben segur tindrà importància un cop finalitzi la fase regular. Al Sagnier, el resultat va ser 1-1.

El llop ve de la segona B.

Si, per si mateixa, la lluita per la permanència acostuma a ser d'emocions fortes, adquireix un to molt més tràgic quan l'horitzó assegura l'entrada en escena dels descensos compensats. Així és com la dissetena posició, tan celebrada en altres ocasions, ara pot servir només per allargar l'agonia d'un descens anunciat. I en aquesta situació de fins a deu equips, vuit dels quals avui es veuran les cares. La Pobla, que es troba a tres punts del descens directe, i a tres del 14è lloc, rep un Blanes amb escasses opcions de salvació. En una situació semblant a la del filial del Nàstic es troba el Premià, que visita el cuer, un Olesa amb les hores comptades. Els altres dos partits implicats seran el Benavent (15è)-Cassà (13è) i el Palamós (12è)-Vilanova (14è). El que guanyi començarà a veure la llum del final del túnel. El que perdi s'adonarà que aquesta és només la d'un tren amb destí a la primera catalana que s'acosta a tot drap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.