Ferrando donarà oportunitats ben aviat

El de Tavernes té previst donar més minuts als jugadors que no n'han disputat gaires

El tècnic grana, però, s'esperarà a assegurar la permanència abans de fer els canvis

La temporada es va acabant i els al·licients, amb la permanència gairebé al sac i sense una fita atractiva assolible, és van acabant per al Nàstic. En aquest context, César Ferrando afronta les nou jornades que queden amb dos objectius: primer, assegurar del tot la permanència i, després, donar minuts a aquells jugadors que no han disposat de gaire protagonisme aquesta campanya. És per això que el tècnic espera distanciar-se definitivament de la cua: «És molt important guanyar al més aviat possible –per aquest motiu no hi haurà canvis significatius en l'onze de dissabte– i després, amb la tranquil·litat, jugaran més els que han participat menys.»

Queda clar, doncs, que els jugadors que no han pogut demostrar gaires coses tindran el seu moment en els últims partits. L'exemple més paradigmàtic d'aquest cas és el de Nebosja Marinkovic, que va arribar en el mercat d'hivern per reforçar la zona de creació i sempre que ha jugat ho ha fet en el tram final dels partits –com a molt, ha disputat 16 minuts–. El serbi, per tant, podrà disposar de més continuïtat per demostrar que podria tenir un lloc en el Nàstic de l'any que ve. El seu cas, que és pot equiparar al de jugadors com ara Lolo Yedra, Aimar –que ha disputat només 12 minuts– i Walid Cherfa, no és l'únic. I és que també hi ha homes com ara Arpón i Gibanel que han jugat més, però ho han fet gràcies a les baixes i, a partir d'ara, podran disputar més partits independentment de les lesions o les sancions de la resta de migcampistes.

D'aquesta aposta, també se'n podrien beneficiar els joves futbolistes de la Pobla de Mafumet, com ara Osado, Denís Coch i Youcef –que aquesta setmana s'estan entrenant amb el Nàstic–, tot i que en el seu cas només ho podran fer en els pròxims quatre partits, ja que cap d'ells no ha jugat més de deu duels amb el Nàstic i, per tant, no podran disputar les cinc darreres jornades.

Això sí, l'entrenador del Nàstic té molt clar que no concedirà res a ningú perquè sí i va afirmar: «Jugarà qui ho mereixi per la feina feta, però no regalaré res. D'aquesta manera es podran veure coses per extreure conclusions. Els partits no s'han de tirar, sinó que han de servir per a alguna cosa.»

ELS NÚMEROS

Walid Cherfa
Partits (minuts):
9 (730')
Protagonisme:
Es va guanyar la titularitat arran de la lesió de Mingo, però després de la desfeta a Vallecas la va perdre.
Lolo Yedra
Partits (minuts):
4 (296')
Protagonisme:
Només va jugar quan Mairata estava lesionat, en la primera volta, i ja no ha tingut cap minut més.
Aimar
Partits (minuts):
1 (12')
Protagonisme:
Ha tingut un paper molt testimonial, només va jugar 12 minuts a Múrcia.
Óscar Arpón
Partits (minuts):
15 (630')
Protagonisme:
Ha aparegut només aprofitant la lesió de Diop i quan Ferrando ha fet servir el triple pivot.
Gibanel
Partits (minuts):
14 (625')
Protagonisme:
Només ha disposat de minuts quan els altres mig centres han causat baixa per lesió o sanció.
Marinkovic
Partits (minuts):
7 (57')
Protagonisme:
Des que va arribar, ha encadenat participacions efímeres.

El handicap dels mals arbitratges

Ferrando no està gens satisfet amb les decisions arbitrals que han afectat el Nàstic en les darreres tres jornades i considera que aquestes han tingut part de la culpa dels mals resultats. «En els últims partits, l'equip ha merescut molt més del que ha aconseguit i les decisions arbitrals en tenen part de culpa, ja que hem rebut quatre penals com una casa i no n'han xiulat ni un», afirmava ahir el tècnic, que considera que si no fos per aquestes actuacions el Nàstic podria estar lluitant en una zona més alta. Això sí, el de Tavernes va voler deixar clar que les decisions arbitrals no excusen la situació en què està l'equip.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.