O caixa o faixa

El Palamós, obligat a guanyar el Balaguer per segellar la salvació diumenge vinent al Prat

L'equip palamosí, a 3a o més amunt des del 1987, espera que l'Espanyol B venci a Mataró

Jordi Condom
ENTRENADOR DEL PALAMÓS
«És un partit molt important. No ens donarà la salvació, però si guanyem continuarem vius»
«La gent que vingui al camp sap que serà complicat guanyar el partit, però és conscient que el Balaguer també s'hi juga la permanència

El 2-3 al camp de l'Europa manté el Palamós viu en el camí cap a la permanència. Queden dues jornades pel final de lliga i l'equip palamosí és divuitè amb 34 punts, a dos dels llocs de salvació. En l'últim partit de la temporada a casa, que la junta gestora ha decidit que sigui jornada de portes obertes, el Palamós necessita com sigui els tres punts d'avui a la tarda contra el Balaguer (a les 5) per segellar la salvació diumenge vinent al camp del Prat. És un partit de caixa o faixa. La victòria és inexcusable contra el Balaguer, que necessita un punt per salvar-se matemàticament.

Des que amb Waldo Ramos a la banqueta el Palamós va pujar de preferent a tercera el curs 1986/1987 –llavors no hi havia primera catalana–, l'equip baix-empordanès ha estat sempre a 3a o més amunt (2a B o 2a A). Avui, en el pitjor dels casos, podria perdre la categoria, cosa que espera evitar amb els joves Quintanilla i Marc Pujol de davanters. A la mateixa hora que el Palamós-Balaguer, es disputa el Mataró-Espanyol B. Els palamosins esperen que els espanyolistes, que ja són campions, guanyin l'equip de Jaume Creixell, dissetè amb 36 punts. Una derrota del Palamós i un triomf del Mataró farien perdre la categoria avui mateix als palamosins.

Napo deixarà el Vilajuïga.

Més que el derbi contra el Banyoles d'avui, a Vilajuïga la notícia és que el tècnic, director esportiu i alma mater, Napo Cayuela, no continuarà el curs vinent. Pendent de saber què passa amb l'equip després del descens, Cayuela ha confirmat que deixa Vilajuïga i que té tres ofertes de primera catalana, una de les quals la del Banyoles.

Sobre el derbi insuls d'avui, Cayuela reconeix que volen donar una última alegria als seus seguidors, que respecten el rival, cuer, i que han de competir «per dignitat». El Vilajuïga, que s'ha quedat sense el porter Tibu, que ha fitxat pel Sant Hilari, no guanya des del 2-1 al Cornellà del 25 de gener (3 punts de 39 des de llavors). Cayuela ha volgut destacar la feina del seu homòleg, Xevi Coll, de qui ha dit que ha reconduït la situació d'un equip d'entorn inestable.

D'altra banda, per a l'últim partit a fora, el Banyoles de Coll només té catorze jugadors disponibles, dels quals el porter Gerard i els juvenils Pau i Bayot.

Poca tensió a Blanes.

Amb la salvació a la butxaca, el Blanes es pot prendre amb molta tranquil·litat les dues últimes jornades. «Si podem superar el quinzè lloc dels dos cursos anteriors, tindrà mèrit», explica Paco Carballo, que reconeix que ja no pot exigir tanta intensitat als jugadors: «El grau de tensió ha baixat. És qüestió de passar-ho bé i disfrutar.» Amb Quique Pérez Cabedo a la banqueta, el Cornellà ha encadenat set jornades sense perdre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.