Futbol català

El regal d'un derbi

El Barça i l'Espanyol es juguen el dia de Reis continuar amb les respectives bones ratxes

El tècnic seurà a la banqueta del Camp Nou per dirigir l'equip

Cesc, Song i Adriano tornen; Cristian Álvarez, baixa

Capricis del calendari, el primer derbi de la temporada entre el Barça i l'Espanyol es disputarà avui, el dia dels Reis Mags, al Camp Nou i en una hora, les set de la tarda, en què molts nens i nenes encara estaran gaudint i jugant amb els presents que els hauran portat Melcior, Gaspar i Baltasar unes hores abans. Potser algun d'aquests regals serà veure l'emocionant partit que s'espera que disputin l'equip blaugrana i el blanc-i-blau. Això és un derbi i, com diu el tòpic, pot passar de tot.

D'entrada, està molt desigualat. És David contra Goliat. El Barça és el líder ferm de la lliga –9 punts respecte al segon i 16 respecte al tercer–, mentre que l'Espanyol encara ocupa la primera plaça de la zona de descens –és divuitè amb 15 punts– malgrat la notable millora experimentada des que Javier Aguirre es va fer càrrec de l'equip. I, a més a més, es juga al Camp Nou i sota l'efecte motivador de l'excel·lent notícia que Tito Vilanova podrà dirigir l'equip des de la banqueta, tal com va confirmar Jordi Roura. El tècnic blaugrana evoluciona molt bé després de l'operació i no vol perdre's el derbi.

Pel que fa a l'equip, el retorn de Cesc podria significar recuperar el sistema de jugar amb els quatre migcampistes que tants bons fruits ha donat. Això implicaria que Villa i Alexis serien suplents i Iniesta avançaria una mica la seva posició. No s'ha de descartar, però, que, tornant d'una lesió, sigui el d'Arenys qui no comenci des de l'inici, tot i que durant les vacances ha treballat intensament. Avui sortirem de dubtes. Pedro i Messi semblen intocables a les altres posicions davanteres. L'argentí intentarà començar l'any 2013 seguint amb la seva extraordinària ratxa golejadora, mentre que el canari espera que aquest nou any li porti una millora en la seva efectivitat de cara a porteria. Xavi i Busquets completarien el mig del camp. A la defensa també hi podria haver algun petit retoc degut al cop al turmell que va rebre Adriano en l'entrenament de divendres i, malgrat que ahir ja es va exercitar amb normalitat, podria cedir el seu lloc a Dani Alves. Puyol, Piqué i Alba l'acompanyarien al darrere. I Valdés estarà sota els pals després de perdre's el partit de Catalunya per lesió.

L'Espanyol arriba al derbi il·lusionat i amb una bona dosi de confiança. Tot i que el balanç amb Aguirre no és brillant –tres empats i un triomf–, l'equip ha guanyat consistència. El principal dubte del mexicà és qui ocuparà el lloc de Wakaso, que ja està concentrat amb Ghana per disputar la copa d'Àfrica. Ahir no va donar cap pista, però tenint en compte el potencial ofensiu del Barça, és molt possible que es decanti per jugar amb un triple pivot al mig del camp amb Forlín, Baena i Víctor Sánchez, que es desplaçaria més a la dreta. Verdú serà el creador del joc atacant i Simão intentarà fer mal des de l'esquerra. Al davant, un únic punta: Sergio García. Fer jugar Albín seria l'opció més ofensiva i també li quedaria una alternativa més, Stuani.

Javier Aguirre intentarà trencar amb l'Espanyol la seva mala ratxa al Camp Nou, on no ha guanyat mai. De fet, fa sis anys que no puntua a l'estadi i quasi cinc que no derrota l'equip blaugrana.

L'ESPANYOL

Aguirre ahir no va donar cap pista sobre qui suplirà Wakaso, que és a la copa d'Àfrica
El Barça podria recuperar la fórmula dels quatre migcampistes

Avui, últim entrenament a l'escenari del partit

El Barça farà avui al matí al Camp Nou l'últim entrenament abans del derbi contra l'Espanyol. Serà en aquest moment quan donarà la llista de convocats. Tito Vilanova haurà de descartar més d'un jugador, ja que té quasi tota la plantilla al complet després que Song, Cesc i Adriano rebessin l'alta mèdica. En la sessió d'ahir, que va dirigir personalment després de quedar-se al despatx en la jornada de portes obertes, Abidal va seguir fent el seu treball de readaptació i Cuenca es va quedar al gimnàs. La setmana que ve estarà molt carregada de feina. L'equip s'entrenarà dilluns, dimarts i dimecres a la ciutat esportiva per preparar el compromís de copa, i dijous farà l'última sessió a l'estadi. Divendres, al matí, i dissabte, a la tarda, els blaugrana s'entrenaran a la ciutat esportiva.

L'Espanyol sí que va fer ahir la última sessió preparatòria. Els jugadors blanc-i-blaus van quedar concentrats al seu hotel habitual a partir de les 20.30.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.