La incorporació de Cruyff, la primera victòria en l'àmbit internacional

«¡De vuelta!» Així d'expressiu es mostrava ahir el diari argentí Olé en assabentar-se del retorn de Johan Cruyff a les banquetes, una notícia que ahir va fer la volta al món, complint així l'objectiu de la federació catalana d'augmentar el ressò mediàtic de la selecció i de Catalunya amb el fitxatge del tècnic holandès. «Catalunya no té el reconeixement ni de la FIFA ni de la UEFA, però és típic que l'equip regional jugui un amistós d'àmbit internacional el mes de desembre de cada any», explicava ahir The New York Times. «La selecció catalana, com la d'Euskadi, és criticada pels conservadors espanyols, no poden jugar enfrontaments oficials i necessiten el llum verd de la federació espanyola per disputar els seus amistosos», afegia France Football. També a Alemanya, en què la revista Kicker deia: «Si bé Catalunya busca des de fa temps un equip de futbol independent, separat d'Espanya –semblant a l'exemple de les regions britàniques d'Escòcia i el País de Gales–, aquesta idea ha estat rebutjada per la FIFA i per Espanya, que és un estat membre.» Altres mitjans, com la BBC o el diari francès L'equipe, inclouen en les seves versions digitals un fòrum perquè la gent pugui opinar sobre la decisió de la federació catalana, tot i que en tots dos sorgeix ja des del començament el debat polític al voltant de la independència de Catalunya i de l'oficialitat de la seva selecció nacional. Òbviament, un dels països on més ressò ha generat el fitxatge «del millor jugador holandès de tots els temps» ha estat al seu: «Tot i no gaudir del reconeixement oficial, des del 1904 Catalunya ha jugat gairebé 200 partits contra països i clubs», afirma l'holandesa Voetbal International.

A tot arreu.

El nom d'un il·lustre de la història del futbol com és Johan Cruyff i el fet que torni a les banquetes tretze anys després ha provocat que la notícia no només hagi aparegut en els principals mitjans d'informació mundials. «Cruyff serà presentat el 9 de novembre i treballarà amb la federació en projectes tant esportius com socials. El tècnic s'ha abraçat a la cultura catalana des que es va traslladar a viure a Barcelona i va posar el nom de Jordi, patró de Catalunya, al seu fill, que actualment juga al Valletta», informava el diari Times of Malta. «El nou entrenador de l'equip nacional de Catalunya no rebrà diners per la seva feina, però la seva fundació sí que tindrà suport», afegia la publicació turca Fanatik.


La premsa d'arreu del món es fa ressò del fitxatge i reobre el debat sobre el paper de Catalunya a Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.