Bàsquet

Nivell de confort òptim

Bàsquet. Lliga Femenina. El Girona FC va arrencar sense veure solucions a la defensa zonal del cuer Eivissa, però quan va trobar el camí, va dominar el rebot i va córrer el partit es va resoldre

Un cop aconseguit el nivell de confort òptim davant la feixuga defensa zonal de l'Eivissa, el Girona FC va aconseguir la tretzena victòria de la temporada a Fontajau contra el cuer. Les d'Anna Caula van tenir problemes en l'arrencada per trobar forats i jugar amb prou concentració. Les pèrdues innocents (14 per 11 de les balears), amb Angelica Robinson jugant sense tensió, van marcar l'inici. Les de Miguel Ángel Ortega van arribar a un màxim avantatge de 8-12 (6'), però els triples primer i l'aparició de Robinson en el segon quart (10 punts i 4 rebots en aquest període) van trencar el matx. En el segon i tercer quart van passar a ser protagonistes les secundàries locals, que ho van aprofitar per fer un pas endavant.

L'exjugadora del Girona Rosa Pérez s'entreveia clau en la feina que podia fer l'Eivissa a Fontajau. La jugadora va reunir la resta de les seves companyes del cinc inicial per poder donar un plus i així començar el matx amb el nivell de concentració necessari. La zona 2-3 visitant va aparèixer en el primer atac gironí, i es va mantenir en cada un fins al descans. Una cistella d'Anna Carbó en el minut 3 (6-2) va obligar Ortega a demanar el primer temps mort. L'Eivissa volia plantar cara i evitar que el matx es trenqués d'entrada. La capacitat rebotadora de les de Caula, sobretot en la zona contrària, va començar a desgastar les illenques. L'entrada de Gisela Vega per una grisa Robinson (en defensa patia amb Charity Egenti) i de Noemí Jordana per Toch Sarr va fer que es jugués amb més alegria, sobretot després d'un parell de triples (Jordana i Thorburn). Després d'arribar al final del primer quart amb un igualat 22-20, les gironines van començar a mostrar el que són, amb una Robinson estel·lar i una bona feina d'Eva Bou des del perímetre. Un parcial de 9-0 va començar a ficar les coses a lloc. L'Eivissa trobava més problemes per superar la defensa local i un triple de Carbó en l'últim segon va enviar els dos equips al vestidor (46-31).

Després del recital de Toni Albà i una primera cistella d'Egenti, un altre parcial (8-0) va acabar trencant el matx. L'avantatge es va anar ampliant fins a un màxim de 77-46 (34'). El xarop va ser l'adient: rebots i contraatacs. I res més a dir.

El factor rebot ha estat determinant, hi ha hagut moltes segones ocasions. Hem fet el que hem pogut
Miguel Ángel Ortega
A partir del tercer quart les seves forces ja eren molt justes i nosaltres hem aprofitat per fer rotacions
Anna Caula
Elles acabaven de guanyar a Sóller. Havíem de sortir concentrades, jugant amb serietat des de l'inici i acabar trencant

El rei també demana la igualtat al bàsquet gironí

El rei Joan Carles I, encarnat per la figura de l'humorista Toni Albà, també va ser protagonista ahir al descans del matx entre gironines i eivissenques. “No entenc per què el bàsquet femení rep menys diners que el bàsquet masculí.” Va cloure la seva aparició amb un contundent “¿por qué?”, emulant José Mourinho, actual tècnic del Madrid de futbol.

Albà va ser un dels protagonistes a Fontajau aprofitant que ahir a la nit actuava a Fornells de la Selva juntament amb Fermí Fernandes en l'obra Histèria sag...rada. Al descans, quan el partit ja estava pràcticament resolt i els dos equips havien marxat als vestidors, Albà va fer que les 450 persones que van presenciar el matx en directe no s'aixequessin ni per anar a comprar crispetes. Va arrencar molts de somriures amb el seu habitual humor. Quan els dos equips van tornar a la pista les jugadores catalanes també van riure amb el que deia Albà.