Esports

El Circuit de Catalunya negocia un contracte de dos a quatre anys per mantenir la Fórmula 1

La infraestructura defensa una “tendència positiva” dels comptes amb 1,6 milions d’euros de pèrdues el 2019

El Circuit de Catalunya està negociant amb Liberty Media un contracte de dos a quatre anys per mantenir la Fórmula 1 a Montmeló. Així ho ha explicat el director general del Circuit, Joan Fontserè, a RAC1, on ha assegurat que és fals que la companyia perdés l’any passat 32 milions d’euros i que no tingui el suport de les administracions.

En un comunicat, el Circuit ha concretat que les converses amb Liberty Media “s’iniciaran properament” i que els resultats dels darrers anys mostren “una tendència positiva”, amb pèrdues d’1,6 milions el 2019 (7,8 el 2018). Fontserè ha afegit que tant Generalitat, com Diputació i Ajuntament de Barcelona inclouen als pressupostos partides per al circuit.

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha indicat que la voluntat de la instal·lació és “assegurar la continuïtat del Fórmula 1 Gran Premi d’Espanya”.

El president del Circuit s’ha mostrat més optimista que l’any passat, quan es va aconseguir mantenir el gran premi un any més “in extremis”. “Estem més a prop que l’any passat per aquestes dates”, ha declarat. De fet, Fontserè ha assegurat que l’empresa amb el drets de la Fórmula 1 està “seriosament decidida” a seguir a Montmeló i que prova d’això és el fet que aquests dies està celebrant al circuit català els tests de pretemporada de tots els equips.

En el comunicat, el Circuit ha explicat que la junta general d’accionistes va encarregar a una comissió de treball “l’estudi d’un model sostenible que permeti l’organització de les curses de Fórmula 1 a partir de l’any 2021”. D’altra banda, el Consell d’Administració treballa en l’elaboració d’un pla estratègic del circuit per als propers anys per tal de reforçar la seva posició actual i esdevenir també “un referent en entreteniment i innovació, de manera que això repercuteixi en la seva rendibilitat”.

D’altra banda, Fontserè ha explicat que s’han “reactivat” les converses perquè l’Estat reconegui el gran premi com a esdeveniment d’excepcional interès púbic que permetria tenir accés a ajuts “que tornarien els impostos que es recapten i se’n van a l’Estat”. En el comunicat, el Circuit ha asseverat que el procés “es troba avançat per ser incorporat als pressupostos d’enguany de l’Estat”.

Pel que fa a MotoGP, el Circuit “seguirà treballant” amb Dorna per mantenir el Gran Premi de Catalunya més enllà del 2021, quan finalitza el contracte actual.

D’altra banda, el president del consell d’administració durant els darrers nou anys, Vicenç Aguilera, va presentar la seva dimissió aquest dimarts. El president del Circuit ha insistit que el propi Aguilera va dir que era per motius personals i li ha agraït “tota la feina feta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia