Motor

Hamilton perd la ‘pole'

Els comissaris de la FIA desqualifiquen el pilot de McLaren per no haver-se presentat al ‘pit lane' després de la volta ràpida

El britànic sortirà aquest diumenge des del final de la graella de sortida del circuit de Montmeló

El pilot britànic Lewis Hamilton (McLaren) ha estat desqualificat i demà sortirà en l'última posició de la graella de sortida del Circuit de Catalunya. Per aquest motiu, la pole position ha passat a mans del veneçolà Pastor Maldonado (Williams), que sortirà acompanyat de Fernando Alonso (Ferrari) en la primera filera de la graella.

Els comissaris de la FIA han considerat que el pilot de McLaren ha contravingut l'article 6.6.2 del reglament de competició quan no ha portat al seu garatge el cotxe després de concloure la sessió de classificació per configurar la graella de sortida.

En acabar la jornada de classificació, els jutges han rebut un informe del director de cursa en el qual informava que després de concloure la seva volta ràpida, Hamilton no ha entrat pit lane com exigeix el reglament, que indica que el cotxe ha de dirigir-se fins aquesta zona per poder analitzar una mostra de combustible.

Segons el comunicat que la FIA ha emès des del circuit de Montmeló, des de l'escuderia britànica han defensat que l'automòbil no havia pogut arribar al garatge per “motius de força major”. Però aquesta els comissaris no han acceptat aquesta argumentació i han conclòs que s'havia comès una falta del reglament tècnic del campionat de Fórmula 1.

En conseqüència, el pilot ha estat exclòs dels resultats de la sessió de qualificació. No obstant això, demà se li permetrà “començar la carrera des del final de la graella”, conclou el comunicat.

L'article 6.6.2 del reglament de la FIA és estricte en aquest sentit, ja que obliga a què el cotxe sempre ha de disposar com un mínim d'un litre de gasolina en el dipòsit perquè pugui ser extreta per a ser analitzada.

La norma que els cotxes no poden quedar-se sense gasolina durant la sessió de classificació es va determinar fa dos anys, al Canadà i amb Lewis Hamilton com a protagonista: el britànic va acabar amb el cotxe abandonat a la pista.

Va ser així com la FIA va determinar que els vehicles no podien quedar-se sense combustible durant la sessió de classificació i havien d'arribar amb un mínim d'un litre per a fer el pertinent anàlisi.

Per la seva banda, l'escuderia McLaren ha acceptat la decisió dels jutges de la FIA i ha assenyalat que ara se centraran a aconseguir el màxim nombre de punts possibles en el GP d'Espanya d'aquest diumenge, segons que ha comunicat la pròpia escuderia.

“Acceptem que els comissaris no estiguin d'acord amb la nostra interpretació de força major. El nostre objectiu ara és maximitzar els punts que puguem fer demà”, ha declarat el portaveu de la marca britànica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.