ATLETISME

Lamdassem, Castillejo i Morató es guanyen a Laudio la selecció per a l'europeu de cros

Els catalans Ayad Lamdassem (Bikila) i Carles Castillejo (Strands.com), cinquè i vuitè en la prova masculina, i Rosa Morató (Valencia TiM), quarta, van presentar ahir en el cros de Laudio les seves credencials per ser inclosos en la llista per a l'europeu de Dublín, el 13 de desembre. La federació espanyola havia fixat la prova basca –i la setmana vinent la de Sòria– com a preferents per confeccionar la selecció continental i els tres catalans van complir amb nota. Ayad Lamdassem no va entrar en els atacs constants que van desplegar els principals corredors africans, amb el kenyà Leonard Komon i l'eritreu Teklemariam Medhin al capdavant, a partir del tercer quilòmetre i es va quedar en un grup perseguidor, en què també figurava Castillejo. El deixeble d'Antonio Cánovas va acabar amb força i va guanyar el duel amb el suec Mohamed per acabar just darrere l'espanyol d'origen etíop Alemayehu Bezabeh. La victòria va ser per a Medhin i Castillejo, vuitè, es va erigir en el primer atleta europeu de naixement.

La prova femenina es va convertir en un monòleg de la kenyana Linet Masai a partir del segon quilòmetre. Rosa Morató va evidenciar els seus progressos respecte a proves anteriors. Jacqueline Martín (Barça) va acabar novena i Judit Pla, quinzena, s'allunya de l'europeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.