ATLETISME

Rosa Morató: «Torno a tenir ganes de competir»

La bagenca, saturada el curs passat, ha recuperat les bones sensacions en el cros

Intentarà lluitar per les primeres places a Dublín, en la vuitena participació en l'europeu

Rosa Morató és a les portes de la seva vuitena participació consecutiva en l'europeu de cros, una de les seves especialitats preferides i on en les dues últimes temporades ha acreditat grans resultats amb un tercer lloc a Toro 2007 i un cinquè a Brussel·les 2008. Amb l'arribada de la campanya de camp a través, la corredora navarclina ha recuperat les bones sensacions després que el curs passat tanqués la temporada abans d'hora, saturada de competició, i renunciés al campionat estatal de pista i consegüentment al mundial de Berlín. El fet d'enllaçar un parell de campanyes pràcticament sense descans, amb competicions importants tant a l'hivern com a l'estiu, van provocar que arribés a les portes del campionat de Barcelona amb les bateries sota mínims. Les llums d'alarma ja s'havien encès abans, però les competicions de club –amb el València TiM– la van conduir fins al míting de Barcelona, on la retirada en els 3.000 obstacles van confirmar que havia arribat el moment de dir prou. «Vam voler plantejar una temporada mixta i no va acabar de sortir bé. Més que una qüestió física era mental. Estava saturada, però ara ja he carregat piles, he recuperat les bones sensacions i torno a tenir ganes de competir», destaca la quatre vegades campiona estatal i catalana de camp a través.

Després d'un tercer i un cinquè lloc, l'objectiu de Morató demà en l'europeu de Dublín serà tornar a «lluitar per les places capdavanteres». Va tenir un inici de curs discret a Atapuerca (18a de la general i 7a entre les corredores estatals), però la seva progressió ha estat evident i en les dues cites de referència –Laudio i Sòria– ha estat la millor.

Amb Pol d'entrenador.

A Dublín, Morató tindrà el suport del seu marit i atleta Pol Guillén. «Aquest cop viatjarà integrat en la delegació estatal com a entrenador. Ja ho havia plantejat anteriorment a la federació i aquest cop m'han fet cas. El meu preparador, l'Octavi Garcia, no vol viatjar mai i, com en Pol és qui m'acostuma a veure i seguir cada dia en els entrenaments a Manresa també exercirà d'entrenador», destaca l'atleta navarclina. La que aquest cop no s'ha guanyat la plaça per al campionat és la barcelonina Judit Pla, una altra de les clàssiques en la cita continental. L'atleta del Barça, que aquest estiu es va estrenar en un gran campionat de pista amb la participació en el mundial de Berlín, no ha arribat a temps d'aconseguir un nivell òptim de forma. Entre les inscrites a la capital irlandesa no hi figura la vigent campiona, l'holandesa Hilda Kibet, però sí que hi seran les altres corredores que van precedir Morató a Brussel·les, les portugueses Jessica Augusto i Inés Monteiro, i la fondista local Mary Cullen. «De totes aquestes només m'he enfrontat amb Monteiro. Sempre m'ha guanyat, però cada vegada m'hi he quedat més a prop», sentencia Morató.

Ayad Lamdassem aspira al podi

Després del quart lloc signat en el seu debut a Brussel·les, el lleidatà Ayad Lamdassem és un ferm aspirant al podi de Dublín, amb el permís del també atleta nacionalitzat Alemayehu Bezabeh, el teòric cap de files de la selecció estatal. Tampoc faltarà a la cita el rubinenc Carles Castillejo, que no havia preparat específicament el campionat però que ha mostrat un bon estat de forma en les proves disputades del calendari estatal de cros. En tres participacions en l'europeu, el fondista de l'Strands.com acredita com a millor resultat un onzè lloc a San Giorgio 2006. La selecció estatal masculina defensa, a més, el títol continental per equips.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.