ARRAN DE TERRA

No s'ha de perdre el cap per Ribéry

Frank Ribéry va demostrar a l'Allianz Arena en l'eliminatòria contra el Barça que és un gran jugador, jo diria un grandíssim jugador. Un extrem com els d'abans que s'encara amb el rival –que li ho preguntin a Alves–, desborda per la banda i va directe a barraca. A més, té gol i caràcter. Si cal, es carrega l'equip a l'espatlla i pot jugar en qualsevol posició de l'atac i també de mitjapunta. És cert que al Camp Nou no va fer res de l'altre món –la veritat és que no li arribaven pilotes en condicions–, però Ribéry ha demostrat a tothom –hi havia gent que encara no el coneixia prou bé– que és un futbolista que no desentonaria gens ni mica en aquest Barça de Pep Guardiola. Formaria un atac demolidor amb Messi, Henry i Eto'o, si finalment el camerunès s'acaba quedant. Guardiola tindria múltiples opcions al davant, perquè hi hauríem d'afegir Bojan i Iniesta, que també pot situar-se d'extrem. Estic segur que es tornaria a parlar dels quatre magnífics, tal com passava l'any en què Ronaldinho va compartir vestidor amb Messi, Henry i Eto'o. Si Ribéry fitxés pel Barça, alguns d'aquests magnífics haurien de tastar la banqueta durant més d'un partit, però qualsevol entrenador estaria encantat de poder tenir cada setmana tantes alternatives. Aquesta seria la part positiva del fitxatge, però després, evidentment, hi ha el cantó fosc. El Bayern no deixarà anar Ribéry així com així, i el Barça hauria de pagar una picossada –de 30 milions d'euros per amunt–. El que no s'ha de permetre és entrar en una subhasta per Ribéry i perdre el cap. I sobretot no s'ha de mirar cap a Madrid, on és possible que Florentino Pérez arribi a la presidència i durant tot aquest estiu es parli de Cristianos Ronaldos, Kakás, Cescs i un llarg etcètera. Ni el club ni l'afició no s'han de posar nerviosos per aquests noms –encara que acabin fitxant per l'etern rival–, perquè després podria passar que es tirés la casa per la finestra per Ribéry, se'n pagués un preu desorbitat i no hi hagués diners per fitxar algun altre jugador. La planificació esportiva podria anar-se'n en orris. Si ve Frank Ribéry, tots encantats, però si el francès s'acaba quedant a Alemanya, no passa res.

Per cert, parlant de Florentino Pérez... Algú entén les declaracions de la setmana de Joan Gaspart en què deia als madridistes que no votessin Florentino pel bé del Barça? Que Gaspart li deu algun favor, a Florentino, i li vol fer la campanya gratis? La veritat és que Gaspart em continua sorprenent tant per bé com per mal. A vegades hauria de mantenir la boca tancada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.