El lector escriu

Lectures en confinament. Ferrater

Parlo del llibre sobre Gabriel Ferrater Curs de Literatura Catalana Contemporània, Empúries, edició de Jordi Cornudella (2019), que recull les conferències que l’escriptor va fer a la Universitat de Barcelona en dues tongades, el 1965-1966 i el 1967, sobre l’obra dels poetes Josep Carner, Guerau de Liost, Carles Riba i J.V. Foix i dels prosistes Joaquim Ruyra, Víctor Català i Josep Pla. Bon llibre per als qui els interessi conèixer l’obra d’aquests autors. Utilíssim per als estudiants de filologia catalana. Els donarà elements per conèixer l’obra i el procés de creació d’alguns dels seus textos. I si han de fer comentaris de text, de vegades feixucs, sobretot de Riba, Carner i Foix, els traurà de molts dubtes i els donarà eines per atacar els textos.

Ferrater era cultíssim i fa unes anàlisis tan extenses, sociològiques, històriques, de tot, que tals conferències tenen una loquacitat excessiva, embafadora fins i tot. Però el resultat és bo, com trobar-se davant d’ell escoltant el gavadal de saber que va oferir a finals dels seixanta.

Sabadell (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia