L’aigua de l’aixeta
Acostumo a beure a casa aigua de l’aixeta, però als bars i restaurants de Barcelona no n’ofereixen quasi mai i si en demanes et diuen que té mal gust, però ja fa anys que és bona a la majoria de barris, donat que l’Ajuntament té un equip de tastadors que oloren i tasten diàriament mostres d’aigua. Doncs bé, sembla que Aigües de Barcelona junt amb l’Associació de Restaurants Sostenibles farà una campanya a final d’any per promoure el consum d’aigua de l’aixeta, i ho farà en un gest per universalitzar aquest servei tenint en compte la qualitat, sostenibilitat i la nova directiva europea de consum d’aigua. Els adalils d’aquesta pràctica seran els reputats gastrònoms germans Torres, que a partir d’octubre serviran aigua de l’aixeta als comensals que visitin els seus restaurants en una gerra dissenyada per l’Escola Universitària de Disseny. Ens anem acostant a Londres i Nova York, on als restaurants pots demanar sense problemes “from the tap” o a París “eau de carafe”.
Barcelona