El lector escriu

Una oportunitat perduda...

El documental D’on ve el que mengem, emès en el programa 30 minuts del diumenge 13 de gener, va posar damunt la taula un tema molt rellevant per al conjunt de la ciutadania. Tots som consumidors i l’origen dels aliments que es consumeixen al nostre país és de vital importància, també, per als productors i cooperatives que conformem el sector agroalimentari català.

A la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya –com a representants de 200 empreses, 31.500 productors i un 40% de la producció final agrària–, ens hauria agradat participar en aquest documental per posar de manifest l’esforç de modernització i d’adaptació al mercat del nostre sector i explicar que hem esdevingut una peça clau per al país, fixant l’activitat econòmica i la població al territori.

No només això. Una part important de cooperatives agràries disposem de reconeixements europeus, com ara les denominacions d’origen protegides (DOP) i les indicacions geogràfiques protegides (IGP), que certifiquen de manera rigorosa el lloc de producció i la qualitat dels productes. D’aquest fet, en el programa no se’n va fer cap referència.

És evident que el sector agroalimentari de casa nostra té molts reptes. Ens dol, però, la imatge final del programa que apunta a un futur de derrotisme perquè, afortunadament, ni tots els sectors, ni tots els territoris, ni tots els productors es troben en una situació tan dramàtica com la que es presenta.

En cap moment volem qüestionar que el documental està mostrant una part de la realitat, però sí que lamentem que no s’aprofités el programa per buscar la complicitat del consumidor amb el producte de les cooperatives catalanes i amb els productes emparats per les DOP i les IGP.

El mercat mana, però els consumidors tenim el poder de canviar-lo.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia