El lector escriu

Progressisme

Ara es veu que el centredreta del PsoE ja no es reconeix com a partit d’esquerra. S’ha apuntat a la moda progre, com en l’època dels esnobs de la Gauche Divine que es reunien a Bocaccio als anys seixanta i setanta. Una esquerra catalana de petulants, bàsicament espanyolista, vist el currículum posterior de bona part dels components.

Deixo al marge els votants i em centro en els dirigents. Presumeixen d’història centenària de partit, però actualment algú creu que el capitalista González és socialista? I Pepe Abengoa? Que Guerra també ho és, sent el primer que va avalar la corrupció política deixant un despatx oficial al seu germà Juan a la Delegación del Gobierno a Andalusia per enriquir-se amb afers obscurs? En un escrit de fa un mes ja vaig parlar de la poca credibilitat de Pedrito Pinotxo, un malabarista dient blanc, i al cap de poca estona dir gris, negre, lila, blau... És el que a la Meseta en dirien un listillo; no confongueu els termes intel·ligent i llest.

Què ens han de dir, als catalans, de la importància del diàleg, essent el primer parlament del món amb les assemblees de Pau i Treva de fa mil anys. Ara bé, molts som els que veiem gat amagat en el suport d’ERC al govern Sánchez. Si són patriotes nacionalistes del 155, ens deixaran fer una consulta vinculant sobre l’autodeterminació? És obvi que no! Qui dia passa, any empeny per a un altre Estatut al qual passaran el ribot? Els dirigents amaguen una futura voluntat de fer un tripartit no independentista? El temps ho dirà. Ara el que caldria pel país és establir un front unitari sobiranista per combatre el neofranquisme!

Sant Quirze del Vallès (V. Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia