El lector escriu

La vella estació de tren

A l’entrada del poble de Bonmatí, abans de creuar el pont que s’aixeca sobre el riu Ter hi ha una antiga estació de tren, vestigi del passat, testimoni silenciós del que va ser l’antic trajecte del recordat i nostàlgic tren d’Olot. Si no m’erro, és l’única estació d’aquest mític trajecte que penja sobre un mur d’aquest riu, que el contempla al seu pas. I al seu temps representava una bucòlica i bonica postal de les comarques gironines.

La deixadesa, la despreocupació i la manca absoluta de respecte i sensibilitat per un edifici històric per part de l’administració és més que evident. Malgrat que és “l’estació de Bonmatí”, pertany al terme de Bescanó, i no al terme de Sant Julià del Llor i Bonmatí com molts creurien.

És cruel la indiferència de l’Ajuntament de Bescanó per aquest sol fet, que no emprengui cap acció per salvar la vella estació perquè no és pròpiament la “seva” estació (que per cert, sí que s’han esforçat a no perdre), quan en realitat la vella estació de Bonmatí és l’estació de tots. És patrimoni de tots.

Només resta creure que el silenci i la inoperància dels que tenen a les seves mans la capacitat per emprendre accions respecte a aquesta qüestió respon al fet que els importa ben poc, i que esperen que s’esfondri del tot una part de la història d’aquestes contrades, que s’esmicoli i es perdi per sempre.

Des d’aquí una neta i besneta de ferroviaris, de gent que s’estimava aquest món ja desaparegut, reivindica i exigeix a l’administració que emprengui de manera diligent mesures per recuperar l’estació de Bonmatí, per respecte al llegat històric i al patrimoni cultural.

Palafrugell (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia