El lector escriu

‘Plogging’ sobre mullat

Fa pocs dies en aquest mateix diari hi havia un article que ens convidava a fer plogging. M’explicaré pels que no n’estan al cas del terme, i abans no es popularitzi: es tracta d’anar recollint brossa escampada als vorals de les carreteres o en qualsevol altre lloc mentre es fa esport. I ve de la unió d’un terme suec i una terminació anglesa: recollir corrent. És una acció que espontàniament ja havia fet i que sortosament es va estenent a partir d’un moviment aparegut a Suècia. I us recomano com l’articulista de practicar-lo en una saludable acció comunitària en pro de la polidesa i el medi ambient.

El que no m’agrada tant és que se’ns implanti, un cop més, un terme estranger, com si no en féssim prou amb la invasió gens subtil de terminologia castellana al vocabulari juvenil. No seria més fàcil de dir-li “correcollir”? “Correcollida a la Vall d’en Bas”. Cal que fem l’esforç de crear els nostres propis neologismes i la nostra llengua; com totes, té prou versatilitat.

Cassà de la Selva (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia