El lector escriu

Tinc un dubte

Des de fa més de 40 dies el volcà Cumbre Vieja està en erupció i la lava que expulsa ha engolit milers de cases i terrenys agrícoles. Ja entenc que és la força de la naturalesa, però en altres desastres naturals la mà de l’home intenta pal·liar els seus efectes, com en les inundacions, incendis, terratrèmols, etc.

En aquest cas del volcà de l’illa de La Palma, em fa la sensació que tan sols estem contemplant l’evolució del fenomen sense fer-hi cap intervenció, i em pregunto: no hauria estat possible modificar l’orografia del terreny mitjançant la maquinària pesant que es fa servir en la mineria, i inclús explosius, si cal, per crear i encarrilar els rius de lava per tal de reduir els efectes nocius que està tenint sobre els béns i immobles de la població? M’agradaria que alguna persona amb coneixement de causa m’aclarís aquest dubte. Tenim un precedent a Islàndia, en què un riu de lava anava en direcció a una població i van tenir la capacitat de refredar la capçalera i evitar el desastre; va ser una altra manera de lluitar contra els fenòmens naturals.

El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia