El lector escriu

Problemes amb la llengua

La Plataforma per la Llengua ens ha informat darrerament de la davallada en l’ús del català, tot denunciant que els catalans canviem de llengua quan se’ns adrecen en castellà, o en una llengua estrangera. Aquest tema no és cap novetat, ja que des de fa força anys i des dels Consells Populars de Cultura Catalana, i després amb la Roca Ferreres s’ha estat denunciant aquesta pràctica sense èxit. Penso que aquesta actitud tan poc patriòtica prové del “hábleme en cristiano” de l’època franquista, que es va consolidar en els nostres pares, i per imitació també en nosaltres i en els nostres fills.

La Plataforma per la Llengua ha informat també del retrocés del català a les escoles, en les quals suposadament s’aplicava la immersió lingüística. Sembla que no hi ha hagut immersió, que molts professors no feien les classes en català ni s’adreçaven particularment als seus alumnes en català.

Com és possible que les administracions negligissin un aspecte tan essencial com és el tema de la llengua fins al punt de permetre que aquesta es perdés a les aules i als patis? És que no hi havia inspectors per vetllar per aquest aspecte tan important per a la nostra supervivència com a poble? Qui o quins han estat els responsables d’aquesta situació que més aviat sembla un sabotatge a la immersió?

Deixant a part les diverses lleis Wert amb la intenció d’espanyolitzar els nens catalans, penso que dintre de la mateixa administració catalana hi ha talps que malden per acabar enfonsant la immersió lingüística, mitjançant la negligència i la contractació de mestres que no són de parla catalana.

El mateix passa amb els Mossos d’Esquadra; entre ells no parlen en català sinó en la llengua de l’ocupació, i això fa que aquesta policia no la pugui sentir com la meva.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia