El lector escriu

Salvem la llengua

L’Església té la Salvació com un dels pilars bàsics de la seva fe. Ara bé, aquesta paraula, humanament, també té un sentit molt rellevant. En aquests moments caldria tenir ben present que el català passa una situació crítica per la davallada del nombre dels seus parlants. Cal salvar la llengua. Les parròquies podrien col·laborar en aquesta situació. Malauradament, observem que va creixent el bilingüisme en els actes religiosos, i prou sabem que el bilingüisme és una trampa, sempre hi surt perdent la llengua pròpia. Que bonic seria que els mateixos sacerdots diguessin: “Salvem la llengua catalana, puix perdre una llengua és perdre una cultura.”

A Gaudí el detingueren i empresonaren pel fet de parlar en català. Ell no va canviar d’idioma. Valent. Necessitem persones com ell. Tenia ben clar que la llengua dona al país la seva identitat i pensant en català va viure de les pròpies arrels tot construint les seves obres, especialment la més emblemàtica: la Sagrada Família.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia