El lector escriu

Corona d’Aragó

En Caius Parellada i Cardellach diu que l’expressió “Corona d’Aragó” és una denominació impròpia de l’estat català medieval. Es va fer servir maliciosament per poder estendre el vocable Aragó damunt d’uns països que no eren pas aragonesos, sinó que eren catalans o italians.

Lluís Roldán i Pasqual a la seua obra Corona d’Aragó, parla de la història amagada de la nació catalana. L’any 1137, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV, de 25 anys, rebia en donació el regne d’Aragó de mans de Ramir II el Monjo, que li entregava en matrimoni la seva filla Peronella, d’un any de vida. Segles després, aquesta unió es va identificar amb el concepte “Corona d’Aragó”. Avui la història d’aquesta “Corona” s’està reescrivint, construïda exclusivament pel regne d’Aragó, on la història de la nació catalana hi resta desapareguda.

A les pàgines del Ramayana, s’hi troben al·lusions a carros voladors (vimanes). El vimana és un mític vehicle volador hinduista. Segons aquests textos, els vimanes, podien volar per l’aire fins a altres planetes. Els degueren utilitzar els aragonesos per anar a conquerir Sicília?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]