El lector escriu

Geopolítica i falsedats

Com s’ha vist recentment amb el Marroc, en geopolítica només compten les fronteres i els interessos. I si convé modelar l’opinió pública s’utilitzen les emocions. “Els russos han començat aquesta guerra” és el mantra que ens repeteixen cada dia els mateixos que obvien que perquè els russos donessin el consentiment a la reunificació d’Alemanya els americans van prometre l’any 1990 que l’OTAN no s’expandiria cap a l’est. Ho van incomplir i tenen el morro d’afirmar que els russos han començat aquesta guerra. Ara l’Alemanya reunificada s’està rearmant i l’opinió pública espanyola està en un 83% a favor de la pertinença a l’OTAN. Com deia Joseph Goebbels, una mentida repetida mil vegades esdevé una veritat. Una veritat i una benedicció per a la indústria armamentística, especialment la nord-americana.

I ara una frase per a la reflexió: “Un país, una nació, un poble que no es capaç de protegir la seva sobirania és una colònia. No hi ha terme mitjà.” La frase és del senyor Putin.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia