El lector escriu

L’obra ingent de Josep Pla

Josep Pla va entrar aviat a casa. Al setmanari Destino l’escriptor publicava un Calendario sin fechas que era molt comentat pels meus germans. El seu castellà tenia un regust especial que no et semblava allunyat; expressions com ara “soñar tortillas” agafaven el regust de la voluntat de verificar el punt de partida. La manifestació que el seu país s’iniciava allà on se saludava amb un bon dia ens omplia de goig.

Amb l’Obra Completa de Pla que Josep Vergés edità amb Ediciones Destino, escriptor i editor van contribuir en gran manera a l’expansió temàtica de la nostra literatura. “Jo soc un home que he viscut tota la vida ficat en el periodisme, aquí o a l’estranger...”, ha deixat escrit Josep Pla. Personalment, al llarg dels anys he llegit la seva obra sense que decaigués l’interès en cap moment: els comentaris, l’adjectivació, el ritme, l’amplitud i aprofundiment dels coneixements... donen per a molt i ho aprofito ben sovint. El volum 33 de l’Obra Completa, El passat imperfecte, manté la viabilitat desvetlladora del nostre escriptor.

Mataró (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia