El lector escriu

Crear un nou gran riu

Adverteixo amb preocupació com la “sequera global” derivada del galopant canvi climàtic està eixugant rius, privant d’aigua potable múltiples comunitats, minvant collites i provocant altres greus efectes col·laterals.

L’aigua potable esdevé més que mai no sols un bé valuós sinó cada cop més escàs.

Al meu entendre el que seria òptim seria crear un nou gran riu que ens garantís aquest recurs, però com que aquesta possibilitat queda lluny de les nostres possibilitats, crec que el més intel·ligent i que sí tenim al nostre abast és estalviar-nos l’aigua d’un riu, simplement reutilitzant les aigües grises de la llar.

La fórmula és ben senzilla: l’aigua derivada de netejar verdures, per exemple, l’emprem per regar les plantes; l’aigua de la dutxa per a la descàrrega dels sanitaris... Jo he implementat aquestes mesures a casa amb resultats sorprenents. A part del benefici econòmic que em comporta estalviar força metres cúbics d’aigua, el que sobretot m’omple de satisfacció és contribuir a minvar l’estrès hídric amb un estalvi significatiu.

Generalitzar l’aprofitament de les anomenades aigües grises i buscar sistemes pràctics per fer-ho no ens permetria crear un nou gran riu però sí estalviar-nos a Catalunya el consum equivalent al seu cabal.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia