El lector escriu

Mobilització general!

Al meu entendre, la mobilització de centenars de milers de reservistes russos per anar a lluitar a la guerra d’Ucraïna no ens ha de deixar indiferents sinó que hauria de comportar una idèntica resposta per part de l’Europa Occidental, mobilitzant massivament tota la població continental.

La mobilització que pretenc no és pas per enviar joves al front i fomentar així la guerra, sinó tot el contrari, entenc que la ciutadania, tota, hauria de mobilitzar-se per estalviar massivament els nefastos combustibles de sang (gas, derivats del petroli...) que no solament han fet possible el conflicte bèl·lic d’Ucraïna sinó que continuen alimentant cada dia l’agressor tot amenaçant també el nostre futur.

Tancar il·luminació supèrflua, evitar l’abús del vehicle privat, dutxar-se amb aigua tèbia o freda i suportar un xic de calor a l’estiu o un xic de fred a l’ hivern... és certament un minúscul sacrifici personal amb nefastos efectes per a l’estratègia d’un agressor que involuntàriament ens ha convertit en còmplices de la seva barbàrie. Evitar al màxim el consum de combustibles de sang és, al meu entendre, una obligació moral que requereix la mobilització general d’homes, dones i nens per terra, mar i aire.

Una massiva caiguda del consum d’energia fòssil a conseqüència de la mobilització de centenars de milions d’habitants d’Europa no sols tancaria les portes a tot combustible rus en el Vell Continent, sinó que faria caure dràsticament el preu d’aquesta matèria primera a tot el món i deixaria, en conseqüència, el Kremlin fora de joc.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia