El lector escriu

Els canvis al contracte de llum i gas

He treballat a Fecsa, amb la liberalització he fet d’assessor, ara jubilat encara em consulten particulars i empresaris coneguts: “Què passa?”, “Per quin motiu puja el rebut?”, “Què és això del topall del gas i per què el pago?”, “En quin mercat estic, lliure o regulat?”, “Mira el que m’han fet en la renovació!” i altres dubtes.

Voldria parlar de mi. Tinc llum i gas al “mercat lliure”; la comercialitzadora em diu que em passa a la TUR del “mercat regulat” (tarifa d’últim recurs). Començo a mirar amb excol·legues per si he d’acabar a la TUR d’electricitat. PVPC (preu de venda al petit consumidor) analitzat: el govern ha de canviar el PVPC per l’“excepció ibèrica”. No és apropiat, fa més vulnerable el consumidor, disminueix la seva renda.

El canvi s’havia d’haver fet molt abans. Amb la directiva de la UE del 2019 el govern no ha fet res, 10 milions de clients no tenen 6.000 milions d’euros a les seves butxaques; a Europa no ha passat.

Denunciem Espanya a la UE? Busqui’s un bon assessor o una plataforma d’afectats per reclamar.

Em sorprenc, reviso i faig les meves indagacions amb col·legues en actiu, diuen que la situació és complexa i la “volatilitat” dels mercats em fa la meva renda més “vulnerable”, i així estaré més protegit.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia