El lector escriu

Cantada d’havaneres de Fires

Des de fa uns anys, la catedral és un escenari privilegiat de concerts a la ciutat de Girona. Va ser el grup Terra Endins de Girona que va tenir aquesta idea tan brillant i màgica, que alguns van tractar d’esbojarrada. Era el 29 d’octubre del 1978. Des de llavors, any rere any, la cantada d’havaneres a la catedral es va convertir en una de les tradicions més boniques de les Fires de Girona.

Després de més de 40 anys, l’any passat es va fer per primer cop a l’Auditori, una sala de concerts excepcional, però que no conté res de l’essència d’aquella cantada. Tot i així, l’Ajuntament va decidir que aquella solució provisional de postpandèmia es convertiria en una nova manera d’entendre la cantada d’havaneres de Fires.

Enguany, s’ha tornat a celebrar a l’Auditori. Es va omplir de gent? Sí. Hi era tothom que anava a les escales de la catedral? No. Hi faltaven els infants, el jovent, els turistes i els qui miraven de passar-hi una estona, i que la gaudien tant o més que els qui ja reservaven lloc una hora abans.

Com és possible que ens haguem deixat perdre aquesta tradició? Molt senzill, l’Auditori els surt més barat.

Espero de tot cor que l’any que ve torni la 45a cantada d’havaneres allà on pertany.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia