El lector escriu

Cal Degollat de Llagostera, 130 anys d’història

Molta gent coneix Cal Degollat, restaurant de Llagostera, cinquena generació, cuina casolana i de mercat, amb un molt bon equilibri entre la qualitat i el preu. Pregunto d’on ve aquest nom, però els propietaris actuals no es volen mullar. Diuen que no ho saben del cert, però molta gent del poble creu que el nom li ve del pati avui reconvertit en aparcament, recentment renovat, on abans es mataven xais, ovelles... bestiar en general. Xavi Butiñach té dues filles bessones de 30 anys. No volen continuar el negoci tot i el disgust dels pares. Tenen tot el dret del món a dir que no, però és una llàstima. La història fa especial qualsevol indret, i a Cal Degollat, d’història, en van sobrats. L’establiment va ser fundat a finals del segle XIX per Francesc Butiñach, ferrer de Cervià. Al lloc on ferrava els cavalls va començar a fer menjars, amb la Francisca Lloveras. Les dues filles d’en Xavi es dediquen a altres menesters aliens a l’hostaleria. Si continuessin haurien estat la sisena generació. Amb tres menjadors, tenen tres maneres diferents d’atendre la seva clientela: ciclistes, parelles, famílies... Tothom s’hi sent bé i, de clients, no els en falten pas. Si d’aquí a molts anys el negoci es tanca serà una llàstima, perquè és un establiment que fa poble, i Llagostera necessita referents com aquest. No podem perdre aquest esperit de servei, amb una cuina per llepar-se els dits. A Cal Degollat no funciona la dita que la primera generació crea el negoci, la segona el potencia i la tercera l’enfonsa o se’l ven, la cinquena està consolidada. Bona gent.

Llagostera (Gironès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]