El lector escriu

Estalvis i despeses

Una despesa és una transferència d’energia d’un element a un altre, també pot ser una autotransferència o simplement una despesa potser una transferència d’energia absurda que es llança al buit i que no va a enlloc, és a fons perdut. Saber administrar i destinar les finances pròpies correctament no és una assignatura que s’ensenyi a l’escola, per això les persones amb els anys adoptem el sobrenom de consumidors, de vegades impulsius. La mala psicologia i els mals hàbits desequilibren la balança despesa/estalvi: es pot observar com un consumidor que intenta esgarrapar fins a l’últim cèntim al supermercat al mateix temps menysprea fer una anàlisi del seu consum anual de dos o tres mil euros en un producte que pot matar-lo com és el tabac o l’alcohol; les persones volem estalviar-nos diners en anar a comprar o contractar aquesta o aquella cosa però potser som uns conductors inconscients i poc eficients en l’ús que fem dels frens o de l’accelerador quan estem conduint el nostre cotxe, només per posar dos exemples ben simples i quotidians dels centenars que hi ha. També tenen molta influència en la balança despesa/estalvi les compres i consums formiga del dia a dia: els tres cafès, tallats, cerveses... al dia al cap de 10 anys representen el pressupost o una bona entrada per comprar un cotxe, per posar un exemple.

Ara que bé Nadal i acabarem botits de rostit, torrons i cava, seria un bon moment per reflexionar sobre la gestió de l’economia domèstica i no queixar-nos tant de la macroeconomia, la qual està controlada per grups privats que arriben a tenir en el seu poder un capital cinc vegades superior al PIB d’Alemanya, per posar un exemple. Bones festes.

La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia