El lector escriu

Nova Caledònia

Segons la informació que m’arriba, aquestes illes del Pacífic (no arriben als 20.000 km², uns quilòmetres més de la meitat dels del territori català) han provat d’independitzar-se de França, i han celebrat tres referèndums amb resultat negatiu. Sembla que, a França, estan disposats a esmenar alguns punts de la seva Constitució perquè sigui legal la independència de Nova Caledònia.

Respecte a la Constitució Espanyola, fa temps que llegim i escoltem veus que afirmen que resulta antiquada i que cal revisar-la i fer-hi esmenes, per moltes raons, també perquè, renovada, hi cabés, per llei, la celebració d’un referèndum a Catalunya i, en cas d’una resposta afirmativa, la seva emancipació de l’Estat espanyol.

Si Pedro Sánchez vol pactar amb Carles Puigdemont, però sense moure’s dels paràmetres de la Constitució, i Puigdemont vol aconseguir fer a Catalunya un referèndum d’autodeterminació, no hi podrà haver acord si els límits de la Constitució Espanyola no s’eixamplen. Per tant, cal posar-se mans a la feina per rectificar els punts de la Constitució Espanyola que no respecten com cal els drets humans dels pobles.

I posar-s’hi com més aviat millor, perquè l’economia espanyola no es pot permetre el dispendi que comportaria convocar unes noves eleccions. I tampoc el govern de Espanya pot córrer el risc de perdre estabilitat.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia