El lector escriu

La lentitud del bus a Barcelona

A Barcelona el bus de la línia H-12, triga, des de la plaça Tetuan fins a la plaça Cerdà, 40 minuts, més o menys. Des de la plaça Cerdà fins a plaça Catalunya, una mitja hora. Això és massa temps. Aquesta lentitud és aplicable a altres línies i altres recorreguts de la ciutat.

La causa és que hi ha massa cotxes particulars circulant, ocupats amb una persona, la majoria. Amb el que suposa de contaminació i de pèrdua de temps, aquest fet és inaguantable, els ciutadans que van en bus mereixen un tracte més adequat de rapidesa i agilitat en els seus desplaçaments diaris. S’ha de posar fi d’una vegada a aquesta absurditat. Ja no serveix estimular, incentivar, proposar. Collboni ha de prohibir entre setmana circular als cotxes particulars, només ho han de poder fer els dels viatjants, els que porten persones grans i amb mobilitat reduïda i casos acreditats d’impossibilitat de disposar de transport públic.

Tenen por que algú impugni tal mesura i el Constitucional digui que tal restricció va contra la llibertat individual? Amb la xifra acreditada i documentada de morts cada any per causa de la contaminació, l’argument de la llibertat individual de moviments ja no s’aguanta de cap manera, la interpretació recta i equànime de dret a la llum dels signes dels temps és la de la protecció de la salut de les persones com a criteri prioritari.

Jo no veig l’alcalde inspirat per a tals urgents comeses oferint com fa vassallatge al rei al Palauet Albéniz i estant al servei dels interessos del capitalisme i poc de la gent del carrer, la que va en bus cada dia.

Sabadell (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia