El lector escriu

Noves víctimes humanes de la caça

El recent accident de caça a Forallac amb lesions greus a un ciclista posa en evidència una vegada més la irresponsabilitat que suposa la inexistència a Catalunya d’una regulació i d’un control eficaç d’una activitat tan perillosa com és la caça, i en especial les batudes. La llei de caça que s’aplica a Catalunya és l’espanyola del 1970, de l’època franquista, i des del 1979 la Generalitat té tota la competència per regular-la i, d’una manera totalment irresponsable, encara no ho ha fet.

Els darrers anys hi ha hagut un canvi cultural en l’ús lúdic dels espais naturals, amb major presència de caminants (adults i nens) i esportistes, que es fa notar sobretot en les zones de bosc i muntanya més properes a zones densament poblades. Tanmateix, no existeix cap regulació per garantir que aquestes activitats es facin en condicions de seguretat. El degoteig d’accidents és un signe d’alarma que ha d’esperonar els responsables polítics a adoptar mesures urgents perquè la caça no produeixi més víctimes. Cal que la nova normativa no pivoti sobre l’autoregulació dels caçadors perquè no funciona, i la Generalitat i els ajuntaments s’han d’implicar directament en la seva aplicació.

Vilassar de Mar (Maresme)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia