El lector escriu

Temples i retaules de Torroella de Montgrí

Fins a l'11 d'agost podem gaudir de l'exposició sobre temples i retaules barrocs de Torroella de Montgrí que té lloc a la capella de Sant Antoni d'aquesta població. El comissari de la mostra, l'artista plàstic Josep Maria Compte, ha estudiat de forma rigorosa la producció de retaules barrocs en aquest poble, centrant-se en el període dels darrers anys del segle XVII i la primera meitat del segle XVIII.

A partir del seu estudi podem saber que hi va haver divuit retaules fets i encarregats, i que de tots aquests només el de l'església de Santa Caterina ens ha arribat sencer. Però aquest estudi no només fa referència a l'art, sinó també a tot el context social i històric del moment. Visitar aquesta sala d'exposicions, que es troba a la plaça de la vila, ens permet saber no només que els retaules són la màxima forma d'expressió del barroc català, sinó també conèixer aquest estil, genuïnament català, que, tal com se'ns explica a l'exposició, va ser estroncat per la guerra de Successió.

Cal destacar l'acurat disseny dels plafons que permeten saber més dels nou temples religiosos d'aquella època a Torroella de Montgrí i l'Estartit. Els podem situar en un mapa molt didàctic i ben il·lustrat. Són: Santa Maria del Mar, l'església parroquial de Sant Genís, la capella de la Mare de Déu de la Mercè, la capella de Sant Antoni, l'ermita de Santa Caterina, l'església del convent dels Agustins, l'església de Santa Anna de l'Estartit, la capella de la Mare de Déu del Roser i l'església dels Dolors.

Torroella de Montgrí i l'Estartit (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia