Editorial

El delicte de comprar urnes

La querella anunciada ahir per la fiscalia contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, a banda d'una barbaritat, és la prova més clara que estem davant d'un aparell judicial que no prejutja fets sinó intencions. Perquè la fiscalia no es querella contra la consellera Borràs per la compra d'urnes; en realitat, s'hi querella per l'ús que presumptament se'n podria fer posteriorment. Si no fos per la gravetat del fet, es tractaria d'una situació del tot ridícula. Com podria ser il·legal la compra d'unes urnes que bé podrien servir per a unes eleccions autonòmiques? La situació és grotesca i jurídicament insostenible.

La querella preventiva anunciada ahir per la fiscalia és, a més, el símptoma d'un Estat amb tics poc democràtics i que no sap actuar davant d'una situació que se li escapa de les mans. És una altra resposta judicial, una més, a un problema polític que han decidit no només no resoldre sinó fer més gran. Perquè és el que fa aquesta querella: fer més gran la fractura entre el govern de Catalunya i el d'Espanya, que ja fa anys que ha posat fi a la separació de poders.

L'anunci d'ahir és, també, la ratificació d'una situació que ja ha quedat clara aquests darrers dies: el govern i l'aparell de l'Estat no es quedaran quiets com van fer el 9-N davant la celebració d'un referèndum i estan disposats a utilitzar, per jurídicament insostenibles que siguin, totes les eines possibles. És per això que, tristament, per més rocambolesca que sigui la situació, la querella presentada ahir contra Borràs era del tot previsible. La crida contínua de Puigdemont a una negociació acaba, sempre, amb l'anunci d'una querella. És per això que no hi ha marxa enrere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia