Editorial

L’objectiu: implementar la República

Els dos darrers presidents de la Generalitat, Carles Puigdemont i Quim Torra, i el que va ser candidat a la presidència per Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, han impulsat la Crida Nacional per la República, un moviment que es va presentar dilluns però que els seus ideòlegs ja fa temps que treballen amb la intenció de modificar el mapa del sobiranisme, si més no fins a l’arribada efectiva de la República. El nou moviment, el recorregut del qual és a hores d’ara una incògnita, cerca superar els partits més que crear-ne un de nou, tot i que, possiblement, la seva estructura per encaixar en la legalitat vigent haurà de passar per aquest tràmit. Catalunya viu, des de fa uns anys però de forma molt virulenta des de l’1-O, una situació tan excepcional com que té el darrer govern a la presó o a l’exili per haver tirat endavant el programa electoral amb què va guanyar les eleccions. I en moments excepcionals, cal cercar solucions imaginatives i excepcionals.

Això, però, no vol dir res més que cal tenir la ment oberta i buscar les millor opcions en el camí iniciat cap a la República. No és pas una evidència que les candidatures unitàries puguin aconseguir millors resultats en les futures conteses electorals. Encara més: com defensen alguns dels actors del sobiranisme, potser és justament potenciant cadascun els seus àmbits, que es poden aconseguir més vots. En tot cas, el que l’independentisme sí que no entendria és que, sigui amb la fórmula paraigua que aglutini tot el sobiranisme obviant l’eix dreta-esquerra que planteja Puigdemont, o treballant per separat, justament reforçant aquest eix per ampliar la base, al darrere de tot plegat no es trobi una estratègia comuna, si més no per a l’objectiu d’implementar la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia